Anahtar Kelimeler:

Şehidin Ailesi Yasta

Şehidin Ailesi Yasta

Şehit Fatih Aydoğdu`nun Baba Ocağına Ateş Düştü.

 

Kırıkkale Karakeçili nüfusuna kayıtlı Uzman çavuş Fatih Aydoğdu`nun şehit düştüğü haberini, Kırıkkale’nin Yenimahalle semti 315 `inci Sokak Uçakan apartmanı 9 numarada oturan anne ve babasın duymasıyla aile yasa büründü.
Şehit Aydoğdu’nun 7 yıllık evli ve 5 yaşında Yaren adında bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. Eşi Ümran Aydoğdu`nun ise Bilecik Devlet Hastanesi`nde hemşire olarak görev yaptığı bildirildi. Oğlunun şehit düştüğü haberini evlerine gelen askerler tarafından öğrenen anne Serpil Aydoğdu fenalık geçirirken, askeriye hekimleri anne ve kız kardeşe sakinleştirici iğne yaparak ayakta tutmaya çalıştılar. Çiftçi emeklisi olan baba Hilmi Aydoğdu ise göz yaşına boğulup, “Vatan sağolsun, Fatihim 2 ay önce Kırıkkale’deydi. Eşinin başka ilde hemşirelik yaptığından aile bir araya gelemiyordu, ben de bir iki aya kadar Fatihime istifa ettirecektim, benimle telefon konuşmalarında devamlı dağlara çıktıklarını söylüyordu” diye konuştu.
Şeht haberinin duyulmasının ardından Aydoğdu’nun baba ocağı ziyaretçi akınına uğradı. Eve gelen şehit Aydoğdu’nun akrabaları ağıtlar yaktı, gözyaşları sel olup aktı.

 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli