Anahtar Kelimeler:

Yargı Reformunu Anlattı

Yargı Reformunu Anlattı

Yrd.Doç.Dr. Adnan Küçük, Yurt Öğrencilerine Yargı Reformunu Anlattı.

 

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakultesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük, İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi’ne bağlı Hasan Sağlam Öğrenci Yurdu’nda “yargı reformu” konulu bir konferans verdi. Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük, hükümet tarafından kamuoyuna açıklanan ve muhtemelen halkoyuna sunulacak olan kısmi bir anayasa değişikliği paketini ile ilgili düşüncelerini yurt öğrencilerine ve davetlilere aktardı.
Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük, anayasa değişikliğinin gerekliliğinden, hukukun üstünlüğü anlayışından, hâkim ve savcıların tarafsız ve bağımsızlığından bahsederek gündemde olan anayasa değişikliği paketindeki maddeler ile ilgili tek tek değerlendirmelerde bulundu. Birçok hukukçunun savunduğu gibi Anayasanın bazı maddelerinin değişmesinin gerektiğini vurgulayan Küçük, hukuk devleti ilkesinin belli olması, bunun insanların beynine yerleştirilmesi ve keyfiliğin önlenmesi gerektiğini ifade ederek “Hukuk devletinin, tarafsız ve bağımsız yargının ve adaletin olmadığı, bu kavramın yerleşmediği bir ülkede adaletin, insan haklarının olması mümkün değildir” dedi
Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu`nun (HSYK) yapısı ve yetkilerindeki değişiklik ile geçici 15. maddenin kaldırılması ve siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemenin de anayasa değişikliği paketinde yer alan önemli konu başlıkları arasında yer aldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük, programın son bölümünde ise davetlilerin ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Haberkale


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu