Anahtar Kelimeler:

Üniversitede Kariyer Zirvesi

Üniversitede Kariyer Zirvesi

Genç Mühendislere Kariyer Zirvesi Düzenlendi.

 

Kırıkkale Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Topluluğunun işbirliği ile ‘Orta Anadolu Kariyer Zirvesi 2010’ adlı panel düzenledi. Programda mühendisliğin geleceği ile ilgili konuşmalar yapıldı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız konuya farklı bir açı getirerek, “İnsanların ilköğretim ve lise hayatında değil, üniversite hayatında kariyeri belirlenir. Ancak öğrenciler üniversitedeki bölümünden memnun mudur? Bunu da sorgulamak gerekir” diye konuştu.
Mühendislik Fakültesinin düzenlediği panele bir hayli ilgi fazlaydı. Programa Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Üniversite Dekanları ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Program öncesi konuşma yapan Endüstri Mühendisliği Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı ve Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Süleyman Yıldırım, bu programı 3 ayda hazırladıklarını ve insan için iyi bir kariyerin ne denli önemli olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, bu türlü çalışmaların öğrencileri girişimci kıldığını ve gelişimini artırdığını vurguladı. Çelik, “Öğrencilerimiz kendi çabaları ile böylesine anlamlı çalışmalar yapıyorlar. Biz sadece uzaktan izleyip, ufak yardımlarda bulunuyoruz. Gelecek yıllarda onlardan büyük başarılar bekliyoruz” dedi.
Sizlere İnanıyorum
Daha sonra kürsüye gelen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, bu türlü programların son sınıf öğrencileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Yıldız, “Bizim öğretim sistemimizde sonuç olarak başarı yatmaktadır. Kariyer üniversitede belirlenir. O yüzden birey burada kendini geliştirip hayata hazırlamalıdır. Şayet kendi bölümünden memnun değilse bunu sorgulamak gerekir. İyi bir kariyer önemli bölümden geçer. Ben öğrencilerimiz buradan mezun olunca büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Yanınızda Olacağız
Panele katılan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, böylesine güzel çalışmaların anlamlı ve çok önemli bulduğunu söyledi.  Korkmaz, “Üniversite yeni bir hayatın başlangıcıdır. Disiplinli öğrencide olduğu eğitimin rutin dışına çıkmakla olur. Sizlerin bundan sonraki çalışmalarınızda yardımcı olup yanınızda olmak isteriz. Başarılarınızı tebrik ediyorum” diye konuştu. Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz ise, Makine tarihine ve mesleğine değinerek, yeni mezun olacakların ve meslekteki tecrübelilerin bir araya gelmesinin başka bir anlamı olduğunu, bunun geleceğin Türkiye’si için çok önemli olduğunu söyledi.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli