Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale, Şehidine Ağladı

Kırıkkale, Şehidine Ağladı

Şehit Fatih Aydoğdu, Son Yolculuğuna Türk Bayraklarıyla Uğurlandı.

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Fatih Aydoğdu`nun cenazesi memleketi Kırıkkale`de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Şehidin cenazesi bu sabah uçakla getirildiği Ankara`dan memleketi Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine getirildi. Buradan alınan ve Yenimahalle`deki evine getirilen şehit cenazesi, daha sonra askerlerin omuzlarında Atatepe Camisi`ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, AKP Kırıkkale milletvekilleri Turan Kıratlı, Mustafa Özbayrak ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Eyüp Kaptan şehidin ailesine başağlığı dileğinde bulundu.
Kılınan cenaze namazın ardından askerlerin omuzunda top arabasına götürülen şehit cenazesi, bir süre top arabasında taşındı. Kırıkkale Şehitliği`ne getirilen cenaze, burada toprağa verildi.
Şehide Kırmızı Beyaz Veda
Şehit Fatih Aydoğdu’nun Atatepe Cami’sinde gerçekleştirilen cenaze törenine yüzlerce Kırıkkaleli vatandaş katıldı. Ellerinde kırmızı beyaz Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, attıkları sloganlarla terörü ve PKK’yı lanetledi. Cenazenin kaldırıldığı caminin çevresindeki evlerde bulunan vatandaşlar da, balkonlarına ve evlerinin pencerelerine Türk bayrakları asarak şehidi uğurladı.


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli