Anahtar Kelimeler:

Tiryaki`yi 4 Milyon Dolandırmışlar

Tiryaki`yi 4 Milyon Dolandırmışlar

Halil Tiryaki`nin Dolandırıldığı İddia Edildi.

 

Nakit paraya sıkışan Türk işadamları “Yurt dışında kredi buluruz vaadi” ile dolandırıcıların pençesine düştü. İddiaya göre Kırıkkale eski Milletvekili Halil Tiryaki de 4 milyon lira değerindeki arsasını çeteye kaptırdı.
Uluslararası bankalardan kredi temin edecekleri sözüyle aldıkları teminat çeklerini faktoring şirketlerine kırdırarak haksız kazanç elde etmek isteyen çetenin, işadamlarını ölümle tehdit ettiği ifade edildi. Hem icra tehlikesiyle karşı karşıya kalan hem de ölümle tehdit edilen işadamları soluğu savcılıkta aldı. Polis, CHP Kırıkkale eski Milletvekili Halil Tiryaki`nin de 4 milyon lira değerindeki arsasını ele geçiren çete lideri K.A.A. ile adamlarını arıyor. Yapılan suç duyurusuna göre K.A.A.`nın liderliğini yaptığı çete finansman sıkıntısı çeken işadamlarına yurtdışındaki bankalardan teminat mektubuyla kredi sağlama vaadinde bulundu.
Teminat Çeki İstediler
Çok sayıda iş adamını ağına düşüren çetenin mağdur ettiği isimler arasında CHP Kırıkkale eski Milletvekili Halil Tiryaki’nin de olduğu iddia edildi. Tiryaki’nin Ankara Elmadağ`da bulunan 425 bin metrekarelik arsasını çete üyelerinden Cevat Ercan`a devrettiği, 4 milyon liralık arsayı üzerine alan Ercan’ın kayıplara karıştığı belirtildi. Tiryaki de mahkemenin yolunu tuttu. Cevat Ercan aleyhine suç duyurusunda bulunan Halil Tiryaki, açtığı tapu iptali davasında arsanın üzerine tedbir koydurttu. Halil Tiryaki’nin büyük bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kaldığı belirtilerek, “Arsamı geri almam için benden teminat çeki bile istediler” dediği ifade edildi.
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu