Anahtar Kelimeler:

YİH`te Güvenlik Sempozyumu

YİH`te Güvenlik Sempozyumu

Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Gerçekleştirildi.

 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Yüksek İhtisas Hastanesi işbirliğinde “Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu” yapıldı. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumda, hastalarla çalışanların güvenliği masaya yatırıldı.
Sempozyuma Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, Sağlık Müdürü Dr. Ergül Demiral, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, doktorlar, Kırıkkale`de bulunan kamu, özel ve üniversite hastanesi çalışanları, başhekimler ve yardımcıları, hemşireler, sağlık personeli, Tıp Fakültesi öğrencileri ve Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı.
Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar açılışta yaptığı konuşmada hastanenin çalışmaları hakkında bilgi verirken, "Bilindiği üzere sağlık alanında yaklaşık 7 yıldan beri Sağlık Bakanlığı`nın yürüttüğü `hasta merkezli sağlıkta dönüşüm programı` yürütülmektedir. Bu dönüşümün amacı, Sağlık Bakanımızın ifadesiyle açıklamak gerekirse TC devletinin sağlık sistemini 21. yüz yıl vizyonuna uygun hale getirmek ve insanımıza hakkı olan kaliteli sağlık hizmetlerini sunmaktır. Sağlık Bakanlığımızın hedeflerini bu hastanede uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz" dedi.
 
Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Dr. Ergül Demiral ise sağlık hizmeti verilen kurum ve kuruluşlarda hasta ve çalışan güvenliğinin öneminin hızla arttığını söyledi. Demiral, "Çalışanlarımızın güvenliğini en çok tehdit eden unsurlar ise her türlü güvenlik prosedürlerinin göz ardı edilmemesi veya böyle bir prosedürün oluşturulmaması, dikkatsiz ve eğitim noksanlığı olarak sayılabilmektedir. Bunların başında riskli ortamlar, tehlikeli atıklar, güvenlik ve hijyen gelmektedir" dedi.
 
Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler de bakanlık olarak tüm sağlık kurumlarında etkili, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunumu sağlamak olduğunu belirtti. Güler, "Hastanelerimizde hasta ve çalışan güvenliği kültürünün oluşturulması gerekir. Bu konuda eğitimin önemi büyüktür" dedi.
 
Sempozyuma katılan diğer katılımcılar da uzmanlıklarını ilgilendiren konularda katılımcılara eğitici bilgi verdiler.
 
Haberkale


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli