Anahtar Kelimeler:

Irmak Kent Geliyor

Irmak Kent Geliyor

Irmak Kasabası`na 9600 Konutluk Dev Proje.

 

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Irmak Kasabası, Başağaç mevkii Kızılırmak kıyılarına 9 bin 600 konutluk Irmak Kent kuruluyor. Barış İnşaat’ın yapmayı planladığı 9 bin 600 konut için çalışmalar başlatıldı.
Irmak Kasabasında kullanıma kapanan eski karayolunun üzerindeki 350 dönümlük araziye yapılması planlanan konutların imar yolları açılmaya başlandı. Konu hakkında bilgi veren Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca “Yatırımcılara bizim kapımız her zaman açıktır. Yeter ki Kırıkkale’mize Irmak Kasabamıza konutlar kursunlar. Barış inşaat 350 dönüm arazi aldıklarını gerekli çalışmaları bitirip uydu kent kuracaklarını ilettiler. Bizde gücümüzün yettiği, kadar resmi purosudurlar çerçevesinde her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi.
9 Bin 600 Konut
Irmak Kent adı altında bir kent kurmayı planlayarak ön çalışmalara başlayan Barış inşaat ortaklarından Gayrı Menkul Yatırım Uzmanı Aydın Gülbağ ise, “350 dönümlük araziyi aldık. Şimdi imar ve proje çalışmaları başladı. Bu bizim yaptığımız ilk işlerden değildir. Antalya’da ve Ankara’da örnekleri mevcuttur. Irmak Beldemizin Başağaç mevkiinde 9 bin 600 konuta hitap ettiğimiz proje düşüncemiz var. Bu projemizde 27 bin insanımızı istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Projenin içerisinde düşündüğümüz sosyal donatılar, alışveriş merkezleri, yaşlılara yönelik geriyati merkezi, kendi içinde ulaşımı sağlayabilecek monorayıt (Teleferik) sistem düşünüyoruz. Ana temamız bu şekildedir” ^
TOKİ’den Daha Ucuza Olacak
“Projemizin imar yollarını açıyoruz. Sonra yeşil dokuları koruyacağımız şekilde, kısmet olursa 2011 yılında, buraları inşaat temellerine açmayı hedefliyoruz. Buradaki ilk etapta yapacağımız 4500-5000’i kapsayan konutlarda daha ziyade orta gelirliye hitap edecek üç tip proje düşünüyoruz. Birincisi 1+1, ikincisi 2+1 ve üçüncüsü ise 3+1 konutlar düşünüyoruz. Toki’den daha ucuza lüks konutlarımız yapılacak. Konutlarımızı buradaki arazinin konumuna ve şekline göre yerleştirerek sosyal donatıları da arazinin ölü noktalarını değerlendirerek yapacağız”
Sosyal Donatılar da Yapılacak
“Yaşlılar için planladığımız geriatri merkezi ise doğayla yani yeşille iç içe Kızılırmak kıyılarında bir alana yapacağız. Ayrıca Irmak Belediyesinin planladığı bir Kızılırmak kıyılarındaki piknik ve mesire alanları merkezini bizim de katkılarımızla ortak bir projede birleştirerek daha geniş kapsamlı bir şekilde yapacağız ki bu proje ilerde, 27 bin konuta hitap edecek şekilde planlamayı düşünüyoruz. Ankara’da yeşil doku kalmadı, kuracağımız Irmak Kent’le Kırıkkale ve Ankara’ya yeni bir çehre kazandırmış olacağız.” dedi.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli