Anahtar Kelimeler:

Avukatlar, Günlerini Kutladı

Avukatlar, Günlerini Kutladı

Atatürk Anıtına Çelenk Bırakıp Basın Açıklaması Yaptılar.

 

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Kırıkkale Barosu’na bağlı avukatlar, Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar. Kırıkkale Barosu Başkanlığı adına açıklamalarda bulunan Av. Şamil Özdemir, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladı.
Kırıkkale Barosu Başkanlığı adına açıklamalarda bulunan Av. Şamil Özdemir, “Bugün 5 Nisan, ilk kez 1958 yılında İzmir’de Türkiye Barolarından gelen temsilcilerin yaptığı ve ‘Türkiye Avukatlar Birliği’ statüsünün hazırlanması toplantısında önerilen, 5 Nisan’ın Avukatlar günü olarak kutlaması kabul görmüş ve birçok Baro ve Baromuz, 5 Nisanı Avukatlar Günü olarak kutlamaya başlanması üzerine 1987 yılında Tekirdağ’da yapılan Türkiye Barolar Birliği genel kurul toplantısında 5 Nisan’ın Avukatlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu kısa tarihçeden sonra, Baromuzun kuruluşunun 21. Yılında tüm meslektaşlarımın ‘Avukatlar Gününü Kutluyorum’
Yargının Sorunları Çözülemedi
“Ülke ve meslek sorunlarının arttığı bugünlerde, her 5 Nisan’da olduğu gibi mutlaka çözümlenmesi gereken sorunlarımızla yine baş başayız. Tüm uyarı ve eleştirilerimize karşın bu yıl yine yargı sorunlarının çözülemediği, aksine giderek daha da yoğunlaştığı bir ‘Avukatlar Günü’nü yaşamaktayız. Ülkemizin güncel sorunları dikkate alındığında, bağımsız yargı, gerçek hukuk devleti ve eksiksiz demokrasiyi oluşturma yolundaki sorunlarımızın daha da ağırlaştığını belirtmekten üzgünüz. Demokrasimizin eksiklerini gideremediğimiz, gerçek hukuk devletini oluşturamadığımız için mesleki anlamda yaşadığımız sorunları maalesef pek yadırgamıyoruz. Demokrasimizi geliştikçe, ‘adil yargılanma hakkı’ ve bu hakkın ayrılmazı olan ‘savunma hakkı’ bilinci de gelişecektir”
Çözüm İçin Atılacak Adımlara Destek Veririz
“Bütün bunlara sayıları elliye yaklaşmakta olan hukuk fakültelerinin her yıl verdiği binlerce mezunun, sadece stajını tamamlayarak mesleğimizi icraya başladığını eklersek, nasıl bir niceliksel baskı altında olduğumuzu ve bunun da çok önemli nitelik kayıplarına yol açtığını görürüz. Savunma hakkının kutsallığı ve bu hakkı kullanılmasının en büyük temsilcisi olan avukatların, bu ve benzer sorunlarının çözülmesi için yapılacak tüm çalışmalara atılacak her türlü adımlara her anlamda katkı vermeye hazırız. Yargı bağımsızlığının gerçek hukuk devleti ile, gerçek hukuk devletinin de ancak eksiksiz demokrasi ile yaşama geçebileceğini iyice anlamadıkça ve tek hedef olarak eksiksiz demokrasiyi göstermedikçe ve de demokrasinin gerçek kurumlarını oluşturmadıkça siyasal, sosyal ve toplumsal alanlarda sıkıştığımız bu fasit dairelerden asla çıkamayacağız. Bizler savunanlar kim olduğumuzu, mevkiimizi, makamımızı gayet iyi bilenlerdeniz. Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın karşısına çıkartılacak bilançonun hesabını da vermeye hazırız” dedi.
Haberkale


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı