Anahtar Kelimeler:

OYAK`ta Fen Lisesi Birinci

OYAK`ta Fen Lisesi Birinci

Matematik Yarışmasının Kırıkkale Ayağında Fen Lisesi Birinci Oldu.

 

Türkiye geneli illerde eş zamanlı olarak OYAK Grubu tarafından düzenlenen Liselerarası Matematik YarışmasI’nın Kırıkkale ayağı sonuçlandı. Yarışmanın Kırıkkale sonucuna göre birinci olan Kırıkkale Fen Lisesi’nde ödül töreni düzenlendi. Törende İl birincisi öğrencilere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birer cumhuriyet altını ve plaket verildi.
 
Yapılan tören öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, birinci olan öğretmen ve öğrencilerle gurur duyduğunu, başarılarının devamı için desteklerinin devam edeceğini söyledi. Peker, “İlimizde birinci olan Fen Lisesini kutluyorum. Bu öğrenciler ender bulunan ve geleceğin Türkiye’sini oluşturacak altın nesildir. Ben onlara Türkiye geneli yapılacak yarışmada da başarılar diliyorum ve derece elde edeceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.
 
Başarımız Devam Edecek
 
Fen Lisesi Okul Müdürü Mehmet Sözüer ise bu başarının devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, ulusal başarı elde ederek Kırıkkale’nin adını duyuracaklarını ifade etti. Sözüer, “Bize yardımcı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin başarısı Kırıkkale’nin başarısıdır. Daimi başarı için, öğrencilerimize daha iyi eğitim zemini hazırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
Öğrencilerin Gelişmesini Sağlamak
 
Eğitimde kaliteyi arttırmak ve matematik alanında öğrencilerin gelişmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen yarışmasında, dereceye giren okul, öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli hediye ve plaketler verildi. Ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Müdür Yardımcıları İsmail Koşan ve Mehmet Yeşilyurt, Şube Müdürü Nusret Kılıç ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Yarışmaya katılan il birincisi olan Fen Lisesi öğrenci, öğretmen, okul müdürlerine birer cumhuriyet altını ve plaket verildi.
 
Türkiye Birincisi Olacağız
 
Türkiye birincisi olacaklarına işaret eden Danışman ve Matematik Öğretmeni Haydar Orhan, birinci olup Kırıkkale’nin adını duyuracakları söyledi. Orhan, “Okul olarak çok mutluyuz. Öğlecilerimle gurur duyuyorum. Türkiye birincisi olup bir ilki gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Bu arada, OYAK tarafından Nisan ayında İstanbul`da misafir edilecek il birincilerini ekip ve aileleri İstanbul`un tarihi ve kültürel mekânlarını gezecek. Seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecek. Final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine ise yarışmanın anısına çeşitli hediyeler dağıtılacak.
 
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu