Anahtar Kelimeler:

Polis Haftası Kutlandı

Polis Haftası Kutlandı

Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı.

 

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 165. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenlerde vatandaşlar, büyük ilgi gösterdi.
İlk tören Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner’in birlikleri denetlemesiyle başladı. Ardından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Vali Hakan Yusuf Güner, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ilköğretim okulları arasında yapılan ‘Polis’ konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Futbol ve voleybol turnuvalarını kazanan takımlara çeşitli hediyeler verildi. Hemen ardından resim geçit töreni düzenlendi.
İkinci tören İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleşti. Burada açılan resim sergisi gezildi. Son olarak programa katılanlara emniyettin yedinci katında çeşitli ikramlarda bulunuldu. Konuşmasına şehitler için rahmet dileyen İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, polis teşkilatının tarihçesi hakkında bilgi verdikten sonra Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında halkı bilgilendirdi. Polis teşkilatının önemine değinen Vali Hakan Yusuf Güner ise, polisin yıl dönümünü kutladı.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı