Anahtar Kelimeler:

Saran, Harvard`da Konuştu

Saran, Harvard`da Konuştu

Kalkınma Konferansı'na Konuşmacı Olarak Katıldı.

 

İlk kez bir Türk işadamı olarak Harvard Üniversitesi Kalkınma Konferansı’nda kapsamlı bir konuşma yapan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da başlattığımız yatırım hamlesinin iş dünyasının bölgeye ilgisinin arttırılmasını sağlayarak kaderinin değişmesinde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz” dedi.
Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kalkınma Konferansı’na konuşmacı olarak katılarak, enerji, çevre ve ekonomi konularında Türkiye’deki gelişmeleri aktardı. Sadettin Saran konuşmasında Saran Holding’in son yıllarda başta enerji olmak üzere Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerine yaptığı yatırımlara ve yatırımların bu bölgelerin ekonomik ve sosyal gelişimine sağlayacağı faydalara değindi. Saran, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da başlattıkları yatırımların iş dünyasının bölgeye ilgisinin arttırılmasını sağlayarak kaderinin değişmesinde önemli rol oynayacağı beklentisini ifade etti. Konferansa katılan Harvard Üniversitesi ekonomi yüksek lisans öğrencisi Tolga Cebeci, Sadettin Saran’ın konuşmasıyla ilgili izlenimlerini şöyle ifade etti: “Tüm dünyada şirketler genellikle belli bir doygunluk noktasına eriştikten sonra sosyal sorumluluk projelerine eğilirler. Ayrıca, sunduğu ekonomik fırsatlara rağmen, az gelişmiş bölgelere yatırım yapmada dünya genelinde şirketlerin bir tereddüt söz konusu. Saran’ın sunumunda, bu konularda istisna teşkil eden Saran Holding’in deneyimlerinden edinilecek önemli dersler olduğunu gördük.”
50 Üst Düzey Yönetici Katıldı
Harvard Üniversitesi Kalkınma Konferansında, uluslararası kuruluşlardan, çeşitli hükümetlerden, özel sektör ve üniversitelerden 50 kadar üst düzey konuşmacı ve 600 civarında dinleyiciyi bir araya getirdi. 2 gün süren konferansta, enerji, çevre, sürdürülebilir kalkınma, ticaret, yatırım gibi konularda en son gelişmeler ve çözüm önerileri ele alındı. Gerçekleştirilen konferansa, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Rebeca Grynspan, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı(UNCTAD) Genel Sekreter Yardımcısı Carlos Fortin, Harvard Üniversitesi Kalkınma Merkezi Direktörü Prof. Ricardo Hausmann, Prof. Robert Lawrence gibi dünyanın önde gelen otoriteleri konuşmacı olarak katıldı.
İşadamı Sadettin Saran, konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’nin enerji ve çevre, konularında bugün geldiği nokta ve gelecek projeksiyonlarını kapsamlı bir sunumla anlattı. Saran, Türkiye’nin özellikle enerji alanında yüksek büyüme potansiyelini belirtti.
Haberkale


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı