Anahtar Kelimeler:

Belediye İşçilerinin Zaferi

Belediye İşçilerinin Zaferi

İşten Çıkartılan 51 İşçiye Sevindirici Haber Yargıdan Geldi.

 

Kırıkkale Belediyesi tarafından 07 Aralık 2009 tarihinde ekonomik sebepler gösterilerek işten çıkarılan 51 işçi, İş Mahkemesine açmış oldukları davayı kazandılar.
Yaklaşık 4 ay önce Kırıkkale Belediyesi tarafından ekonomik sebepler gösterilerek işten çıkarılan 51 işçi İş Mahkemesi’ne açmış oldukları davayı kazandılar. 4 ay süren ve dün tamamlanan dava sonucunda işçilerin işe iade edilmelerine, edilmedikleri takdirde ise tazminat hariç, 8 brüt ve 4 net maaş tutarında karar verildi. Konu hakkında basın açıklaması yapan Hizmet İş Sendikası eski başkanı ve işten çıkarılan işçilerin temsilcisi Arap Osman Baran, Bu durumun işçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.
İşçilere Moral
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olmasından dolayı ve böyle haklı olunan davayı kazanmanın işçilere moral olduğunu söyleyen Baran, “Bundan sonraki karar Kırıkkale Belediyesi yönetimindedir. Dileriz ki Belediye yönetimi daha fazla bu işçilerin onuruyla oynamadan elindeki yetkiyi hayırlı işler yaparak kullanır. Her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz. Bizim kimseyle şahsi olarak alıp veremediğimiz bir şey yok. Sadece her insanın istediği gibi bizlerinde emeklerinin karşılığının verilmesi ve bizlerinde bu emek gelirlerimizi çocuklarımızla paylaşmamızdır”
Dünya Gelip Geçicidir
“Bu dünya alemi gelip geçicidir. Kimse yetkisini kötüye kullanmadan en iyi şekilde yapmak için kullanmalıdır. Belediye işçileri sefilleri oynamaktadır. Bir işçinin en az ücret alacağı 7 ila 10 bin TL arasındadır. Tabiri caizse varlık içerisinde yokluk yaşanmaktadır. Bütün kamuoyunun ve tüm yetkililerin sempati kurarak kendilerini bu işçilerin yerine koymasını diliyorum” dedi.  Öte yandan Kırıkkale Belediyesi’nin davayı kazanan 51 işçiyi tekrar işe alıp almayacağı ise merakla bekleniyor.
Haberkale


  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli