Anahtar Kelimeler:

Başhemşirelikte Yeni Şart

Başhemşirelikte Yeni Şart

Başhemşirelerin Üniversite Mezunu Olması Şartı Getirildi.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Hemşirelik Yönetmeliği, başhemşirelere üniversite mezunu olma şartı getirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ve 8 Mart tarihinde resmi gazetede de yayımlanarak yürürlüğe giren Hemşirelik Yönetmeliği, hastanelerde görev yapan başhemşirelere üniversite mezunu olma şartı getirdi.  Yönetmeliğin 4. bölümünde yer alan 9. madde; ‘Başhemşire olabilmek için hemşirelikte en az lisans eğitimine sahip olmak gerekir. Ancak kurum/kuruluşta hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir.’ hükmünü getirdi. 
Yönetmeliğe Uygun Tek Başhemşire
Yönetmelik kapsamında çevre illerde sağlık il müdürlükleri gerekli değişimi başlatırken, Kırıkkale’de lisans mezunu başhemşire şartını yalnızca Devlet hastanesi Başhemşiresi Güldane Öncel’in taşıdığı, Başhemşire Öncelin`in Ankara Hacettepe Yüksek Hemşirelik bölümü mezunu olduğu, onbeş yıldır da Başhemşirelik yaptığı  öğrenildi. Yüksek İhtisas Hastanesi Başhemşiresi Rukiye Eryılmaz ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhemşiresi Aynur Nazlıay’ın bu şartı taşımadığı öğrenildi.
Her iki hastanede de lisans mezunu hemşirelerin başhemşirelik için müracaatta bulunduğu ve sağlık il müdürlüğünün önümüzde ki günlerde yönetmelik gereği başvurular arasından yeni atamalar yapacağı öğrenildi. Diğer taraftan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de başhemşirenin bir süre önce istifa ettiği ve yeni atama yapılmasının beklendiği ifade edildi.
Haberkale


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı