Anahtar Kelimeler:

Yahşihan`da Kutlu Doğum Ormanı

Yahşihan`da Kutlu Doğum Ormanı

Yahşihan`da Kutlu Doğum Hatıra Ormanına 6 Bin Fidan Dikildi.

 

Yahşihan’da Kutlu Doğum Hatıra Ormanı adıyla başlatılan ağaçlandırma çalışması kapsamında altı bin çam fidanı toprakla buluştu.
Yahşihan İlçe Müftülüğü’nün öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma çalışmasına Kızılay Yahşihan şubesi ve Yahşihanlılar Derneği de destek verince 6 bin adet çam ağacı fidanı toprakla buluştu. Yahşihan ilçesi mezarlığının arkasındaki tepelerin ağaçlandırılmasında, babası Derviş İsmail Alan tarafından Bahşılı’nın Hodar köyünden borularla getirilen suyun ağaçları sulamada kullanılacağını söyleyen Kızılay Yahşihan şubesi başkanı Ahmet Alan, “tüm Yahşihanlıların desteğiyle bu ağaçları büyüteceğiz” diye konuştu.
Gelecek Nesillere Yeşil Bir Dünya Bırakalım
İlçede oluşturulan Kutlu Doğum Hatıra Ormanı hakkında bilgi veren ilçe müftüsü Münip Şallıoğlu, “peygamberimizin 1438. doğum yılı şerefiyle geçtiğimiz senelerde başlattığımız çalışmaya bu yıl da yeni fidanlar dikerek devam ettik. İlçemiz imamlarından Ali Yılmaz’ın da yoğun gayretleriyle süren çalışmamıza Yahşihan’daki kurumların ve vatandaşların destek vermesi bizleri son derece mutlu ediyor. Gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanılabilir bir Dünya bırakmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.


  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu