Anahtar Kelimeler:

İzciler Faaliyetleriyle Büyüledi

İzciler Faaliyetleriyle Büyüledi

Deniz İzcileri Ankara`da

 

23 Nisan 2.Ulusal Egemenlik Milli Kampına Obesid Başkanlığınca Türkiye geneli bu kampa 5 ekip davet edilmiştir. Kırıkkale il İzci Kurulunun başarılı çalışmalarından dolayı M.E.B 2010 faaliyet programında yer alan bir çok faaliyette ılımız izcilerinin seçilmesi ilimiz adına memnuniyet vericidir.
Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu İzci Lideri Rıfat Savrun ve 10 İzcisi Ankara’da Ulusal Egemenlik programında görev yapacaklardır. İlimizdeki kutlamalara da 300 izci ile izciler göz doldurmaktadır.
 
Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Müdürü Hacı Sargın İzcilere ve izci ailelerine çocuklarını bu tür sosyal etkinliklere gönderdikleri ve katılım sağlamalarında yardımcı oldukları için teşekkür etti ve Çocukların sosyal etkinliklerde öz güveninin gelişmesinde çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca izcilere bu çalışmaları diğer öğrenci arkadaşlarını anlatıp uygulamasının izciliğe teşvik açısından önemli olduğunu söyledi. İzcilere güvendiklerini Kırıkkale’yi ve Okullarını en iyi şekilde temsil edeceklerini inandığını söyledi.
 
Veliler ve izci Lideri Rıfat Savrun Milli Eğitim Vakfı Hacı Sargın Md. Yrd. Suat Çalı, Md. Yrd. Ethem Atak ve Fırat Türkan’a etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.
 Ayrıca İl İzci Kurulu Başkanı İsmail Yahşi’den aldığımız bilgilere göre 24-30 Haziran 2010 tarihinde Kırıkkale İzcilik ve kamp merkezinde 1. Aşama İzci Liderlik Temel Kursu açılacağını gerekli bilgilerin başvuru formunun www.kirikkaleizcileri.com’dan ulaşabileceklerini 18 yaşını doldurmuş en az lise mezunu herkesin katılabileceğini söyledi.Dilekçe ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor İzcilik Şubesi 25 Mayıs 2010 tarihine kadar başvuru yapılacağını belirtti.
 
Yahşi Endüstri Meslek Lisesi Ocak Lideri Necip Kutluer ve 10 İzcisi ile Çanakkale Ulusal Egemenlik Kampına ilimizi temsil edeceklerini Ergin izci öğrencilerin Çanakkale’deki Siperlerde 1 Hafta boyunca Şanlı tarihimizi birebir yaşayacaklarını siperlerde çadırlarda yatacaklarını söyledi.
 


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli