Anahtar Kelimeler:

Şimşekler Sevinçli

Şimşekler Sevinçli

Kırıkkale`liler Zevkli Bir Maç İzlediler

 

Türkiye Futbol Federasyonu Üçüncü Klasman Grubu Üçüncü Lig’de mücadele eden MKE Kırıkkalespor, kendi saha ve seyircisi önünde Bursa temsilcisi Orhangazispor’u konuk etti. Kırıkkalespor ilk yarıda attığı gollerle rakibini 2-1 yenerek ligde kalma yolunda büyük adım atmış oldu.
Ligde kalmak anlamında çok önemli olan maçta Kırıkkalespor rakibini yenerek aradaki 2 puanlık farkı 5’e çıkararak önemli bir engeli aşmış olurken, Orhangazispor’u umutlarını bundan sonraki oynayacağı maçlara bıraktı.
Ligde puan durumuna bakıldığı zaman Maltepespor ligden düşen ilk takım olurken, ikinci takımın hangisi olacağı ligin son üç haftasında belli olacak. Kırıkkalespor kendi sahasında oynayacağı bir maçı kazanması durumunda ligde kalmayı başarmış olacak.
Başpınar Stadyumu’da güzel bir bahar havası ve güzel bir zeminde karşı karşıya gelen iki ekip özellikle ilk yarıda ortaya koydukları futbolla maçı izlemeye gelen futbolseverlere büyük bir futbol keyfi yaşattılar.
Ev sahibi Kırıkkalespor özellikle ilk yarıda rakibine oranla ortaya koyduğu futbolla etkili olan taraftı ve bu etkili oyununun karşılığını attığı iki golle aldı. Buna karşılık rakibin ilk ciddi atağında gole kendi kalesine görmekten kurtulamadı.
İLK YARI
Maçın başlaması ile rakip kalede etkili olmaya başlayan Şimşekler, maçın 5. dakikası oynanırken Metehan’ın güzel golü ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra rakip kalede ataklarını sıklaştıran Şimşekler bu kez 10. dakikada durumu 2-0’a getirdi. 10. dakikada Mustafa Dağdelen durumu 2-0’a getirerek Kırıkkalespor’u 2-0 öne geçirdi.
Bu kez Orhangazispor’lu Hüseyin maçın 37. dakikasındaki golüyle takımının tek golünü attı ve farkı bire indirerek skoru 2-1’e taşıdı.
Maçın 45. dakikası oynanırken Orhangazispor’lu oyuncunun ceza sahası içerisinde elle oynamasını görmeyen maçın yardımcı hakemi Murat Öztürk penaltı noktasını görmesine karşın, maçın orta hakemi Nihat Akman penaltı olarak değerlendirmeden, topun korner olduğuna karar verdi ve oyunu korner atışı ile başlattı. Bu karar stada uzun süre protesto edildi ve büyük tepki girdi.
İlk yarının bundan sonraki dakikalarında iki takım adına da ciddi ataklar olmayınca soyuna odasına Kırıkkalespor 2-1 öne giden takım oldu.
 
İKİNCİ YARI
İkinci yarıda oyundaki hâkimiyetine sürdüren Kırıkkalespor daha ziyade skoru koruma yolunu tercih eden bir oyun ortaya koydu. İkinci yarıda iki takım oyuncuları arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Ligde düşme potası içinde olan Orhangazi spor’lu oyuncular oyunu ve ortamı germek için ellerinden geleni yapmalarına karşın Kırıkkale spor’lu oyuncular bu strese girmeyerek oyundaki soğukkanlılarını korumayı başardılar.
İkinci yarıda özellikle rakip ekip beraberliği yakalamak için büyük bir çaba gösterirken, ortaya konulan futbol adeta bir kör dövüşü şeklinde geçti. Orhangazispor’lu oyuncuların baskısını hata yapmadan atlatan Şimşekler buna karşın rakip kalede zaman zaman yakaladıkları gol pozisyonlarından yararlanamadı.
Fakat Şimşekler buna karşın sahasındaki maçı kazanarak ligde kalma yolunda bir adım atmış oldu. Şimşekler bundan sonraki oynayacağı üç maçtan birisini kazanması durumunda ligde kalmayı büyük bir ihtimalle başarmış olacak.
İkinci yarıda ortaya konulan futbolunu kazanmaktan ziyade kaybetmemek üzerine kuran Kırıkkalespor bunda başarılı oldu ve Orhangazispor’u 2-1 yenerek altın değerinde üç puanla sahadan ayrılan oldu.


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu