Anahtar Kelimeler:

Yaya Geçitleri Belirginleşiyor

Yaya Geçitleri Belirginleşiyor

Belediye Ekiplerinden Yaya Geçidi Çalışması.

 

Şehir içi trafiğinde yaya geçidi olmayan nadir iller arasında bulunan Kırıkkale, sonunda bu ayıptan kurtuluyor. Daha önce ulusal televizyon kanallarına da haber olan Kırıkkale’deki yaya geçidi sorunu, Belediye ekiplerince başlatılan çalışmayla sonlandırılıyor.
Şehir merkezindeki yaya geçişleri, çift kompenantlı boya kullanılarak belirgin hale getirilmeye başlandı. Trafikte yayaların can güvenliği için son derece önemli olan ve Kırıkkale’de hiç dikkate alınmayan yaya geçitleri, sarı ve beyaz renklerde boyanarak belirginleştiriliyor. Yaya geçişlerini boyamada kullanılan malzemelerin yağlanma ve paslanmaya karşı 3 yıl garantili olduğu ve toz tutmadığı bildirildi.
Kazalar Son Bulacak Ümidi
Belirginleştirilmeye başlayan yaya geçitleriyle ilgili görüşlerini bildiren vatandaşlar, daha önce Kırıkkale’de çok sayıda vatandaşın yaya geçidinden geçtiği sırada trafik kazalarına maruz kaldığını fakat artık bu çalışmayla belirginleştirilen yaya geçitlerine sürücülerin riayet edeceğini ve bu sayede kazaların önleneceğini ümit ettiklerini söylediler.


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli