Anahtar Kelimeler:

Hıdrellezi Kutladık

Hıdrellezi Kutladık

6 Mayıs Hıdrellezi Kutladık

Hıdrellez Şenliği coşkuyla kutlandı

Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı, Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesindeki Celal Bayar Parkı`nda törenle kutlandı.
Şenlik Mehteren Gösterisiyle Başladı
Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı, Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesindeki Celal Bayar Parkı`nda törenle kutlandı. Şenlik Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı`nın konseri ile başladı. Kırıkkale Keskin Ustalar Topluluğu`nun gösterisi ile iştirak ettiği etkinliklerde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`ne bağlı sanatçılar mini bir konser verdi.  Törenin ardından katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi. Belediye görevlilerince kazanlarla kutlama yerine geçte getirilse de pilav ve ayranlardan alabilmek için katılımcılar uzun kuyruklar oluşturdu. Pilav ayran sonrası güzel sanatlar lisesi öğrencileri eşsiz müzik ziyafetinde bulundu
Kırıkkale Belediyesi ve Kültür Turizm Müdürlüğü`nce ortaklaşa düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Doğanın canlanması, baharın gelmesi havaların ısınması biz Türkler için önemli bir olaydır. Hıdırellez Türk dünyasında çok eski zamanlardan beri kutlanmaktadır. Bu kutlamalar yüzyıllardan beri sürmektedir. Biz Türk milleti örf ve geleneklerimize sahip çıkmalıyız. Bugün için dilekleri olan, istekleri olan, dün geceden itibaren Hıdır Aleyhesselamdan istekleri olur. " dedi.
Bir milletin oluşumunda dil, din tarih, kültür ve kültürel değerlerin büyük önem taşıdığını belirtti. Şenliklere Kırıkkale protokolü tüm katılırken, şenlikte halkın az olması dikkati çekti. Aileler piknik alanlarında hıdırellez gününün tadını çıkardılar. Bu özel günde Hıdır Aleyhesselamdan dilekte bulunanlar dün geceden yazdıkları dileklerini kızılırmağa bıraktılar.
 


  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı