Anahtar Kelimeler:

Su Arıtma Ne kadar Sağlıklı?

Su Arıtma Ne kadar Sağlıklı?

Vatandaşın Gözümü Boyanıyor!!!

Kırıkkale belediyesinin yaptırdığı beş ilçe ve dört beldenin 20 yıl boyunca su sıkıntısını giderecek olan arıtma tesisinin yeterli hizmet veremediği, suyun tatlandırıcılık seviyesinin şuana kadar yapılamadığı tesisin eksikliklerinin ise şehir şebekesinde bulundu. Vatandaşların içme suyunu kullanamadıkları, tesisin ise görüntüsünün içler acısı olduğu söyleniyor.

 
Mühendis Kaçak Çalışıyor
İhaleyi alan MPE mühendislik İnşaat Taahhüt ve dış Tic.A.Ş.’nin şirket kurucusu kimya yüksek mühendisi M.Paputçu’nun TMMOB kimya mühendisleri odasına üye olmadığı ve de 6235 sayılı Türk mühendis ve mimarları birliği kanunu gereğince oda kayıdı olmadan serbest çalışması mümkün olmamaktadır. Ancak Kırıkkale Yeşil vadi su birliği başkanlığının yapmış olduğu ihalede oda kaydı istemeden ihaleyi bu firmaya vermesi de doğru değildir.
 
Komisyonda Teknik Eleman Bulunmamaktadır
Yeşilvadi Su Birliği Başkanlığında 1 tane endüstri yüksek mühendisi, 1 tane çevre mühendisi, 1 tanede kimya mühendisi olmak üzere toplam 3 tane mühendis bulunmasına rağmen kurulan ihale komisyonuna alınmayıp, komisyonu da memur ve işçilerden temin edilmesi, vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.   
Haberkale

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu