Anahtar Kelimeler:

9. Geleneksel Engelliler Şenliği

9. Geleneksel Engelliler Şenliği

Engelliler Doyasıya Eğlendi.

Geleneksel Engelliler Şenliği mehteran takımı eşliğinde protokolle STK’lar ve Rehabilitasyon merkezlerinden katılan gruplarla, Zafer Caddesinden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla son buldu. Grup buradan Makine Kimya kurumuna ait düğün salonuna geçerek programa burada devam etti.

Kırıkkale’deki Engellilere ait dernekler adına bir konuşma yapan Recep Dağdelen, kendilerinin hatırlanmasından dolayı tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiğini belirtti. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir ise konuşmasında, “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftasının kutlandığını belirterek, özürlülüğün doğuştan olabileceği gibi, kaza veya hastalıkla ortaya çıkabileceğini” söyledi. Programda konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Sosyal Hizmetlere çok önem verdiklerini, engellilerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Kırıkkale Vali yardımcısı Fethi Yorulmaz ise, engelliler haftasını kutlayarak engelli olup da sporda başarı sağlayan engelli sporcuları kutladı. Programa ayrı bir renk katan BiyoGrup Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri foklor gösterisi, şiir ve koroyla izleyicileri etkiledi.
 
Başarılı Sporculara Protokolden Altın
 
30 Nisan - 01 Mayıs 2010 tarihleri arasında Seydişehir’de gerçekleştirilen Bedensel Engeliler Türkiye Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 67 kg’da Seda Doğan, 90 kg’da ise Mesut Olcay isimli engelli sporcular Kırıkkale Valisi ve Kırıkkale Belediye Başkanı tarafından altın verilerek ödüllendirildi.
 
 
 
 
 


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı