Anahtar Kelimeler:

Kazmaca Köyü Bahar Şenliği

Kazmaca Köyü Bahar Şenliği

Kazmaca Köyünde Törenle Camii Açılışı.

 

Kırıkkale merkez Kazmaca köyünde bahar şenliği yapıldı. Yapılan bahar şenliğine ilgi çok yüksekti. Şenliğe katılanlar keyifli bir gün yaşadılar.
 
Geniş Katılım
Kazmaca köyünde yapılan bahar şenliğine başta Kırıkkale MilletVekili Turan Kıratlı olmak üzere, AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal, Merkez İlçe Başkanı Mursel Akçay, Kırıkkale Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun ve yönetim kurulu üyeleri, Kırıkkaleliler Federasyon Başkanı Cemal Sertkaya, Başkan Yardımcısı Menduh Koyuncu, Kırıkkale İl Müftüsü Osman Şarklı, Kırıkkale AKP eski İl Başkanı Nuh Dagdelen, Orhan Aytekin, Mhp Ankara Çankaya ilçe başkanı ve yönetimi, Ankara Kazmaca Köyü Yardımlaşma Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ankara`dan şenliğe katılan Genciz foklor dans gurubu sergilediği oyunlarla izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Anadoludaki düğünlerin vageçilmezi olan kazanlar dolusu keşkek misafirlere ikram edildi.
 
Köye Destek Olunacak
Kazmaca köyünde yapılan bahar şenliğinde konuşan Kazmaca Köyü Muhtarı Cahit Öner, “Köyümüzde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bahar şenliğine bu sene daha çok bir katılım olmuştur. Bu şenliğimizi gelecek sene daha görkemli bir şekilde yapacağız” dedi. AKP Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı Kazmaca köyünde yapılan bu bahar şenliğinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek Kazmaca köyünü ihtiyaçları için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Kıratlı “Kırıkkale’ye yatırımcısı gelmeye devam edecek” dedi. Çok yakında faaliyete geçecek olan Çerikli-Keskin arasındaki maden yağı fabrikası için son çalışmalara gelindiğini belirtti.
 
Köyün Camisi Dualarla Açıldı
Kırıkkale merkez Kazmaca köyünde yaptırılan Kazmaca Camisi açılışı dualarla yapıldı. Son derece modern bir camii olan Kazmaca Camii açılışına Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Kırıkkale İl Müftüsü Osman Şarklı ve çok sayıda köylü katıldı. Cami okunan duaların ardından açıldı. Ayrıca camii minaresi eski olmasın nedeniyle Turan Kıratlı yeni yapılacak olan minare için gerekli desteği vereceğini söyledi.
 
 
 


  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu