Anahtar Kelimeler:

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Nöbet Tutmak İstiyoruz

Garnizon ve İl Jandarma Alay Komutanlığı Özürlüler Haftası nedeniyle düzenlediği programda Kırıkkaleli 33 engelli vatandaşa asker olma gururunu yaşattı. Asker elbiselerini giyip yemin eden engelli vatandaşlar askerlik yeminini ettiler. Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Alparslan Evren, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir başta olmak üzere engelli gençlerin aileleri katıldı.

 Yemin Ederek, Terhis Oldular
Toplumda engellilere olan duyarlılığı artırmak için yapılan faaliyette 33 engelli kışla özlemini gidermeyi amaçladıklarını ifade eden Albay Şaşmaz “Onlara 1 Günlük Temsili Askerlik yaptırıp, askerlik hakkında bir takım bilgiler verilerek bugün terhis belgelerini kendilerine vereceğiz" sözlerinde bulundu. Engelli gençlerin vatan için görev verilmesi durumunda diğer askerler gibi üzerlerine düşeni yapacaklarından emin olduğunu vurgulayan Şaşmaz, vatani görevlerini tamamlayan 33 engelli genci kutladı.
 
Bizde Savaşırız
Komutanlık tarafından kendilerine sunulan bu fırsatın sevindirici olduğunu belirten ortopedik ve zihinsel engelli vatandaşlar "Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emrindeyiz. Atatürk İlke ve İnkılaplarının ışığında üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Bizler temsili de olsa, bir günlük de olsa askerlik gururunu yaşadık. Engelli olmamız bir şeyi değiştirmez. Bizler gerektiğinde vatan için can vermeye hazırız" şeklinde konuştular. Programa katılan engelli vatandaşların aileleri ise çocuklarını asker kıyafetlerin içinde görmenin gururunu yaşadıklarını belirttiler, topluca resim çektirdiler.  


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli