Anahtar Kelimeler:

Hemşireler Haftası Kutlandı

Hemşireler Haftası Kutlandı

12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası

Bilindiği üzere dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’nin doğum günü olan 12 Mayıs günü, Hemşireler Günü, bunu takip eden hafta ise hemşireler haftası olarak kutlanır.

Kırıkkale’de hemşireler gününü Sağlık - Sen sendikası öğretmen evinde Çok sayıda hemşirelerin katılımlarıyla kutlandı. Sağlık - Sen Şube Başkanı Murat Çaykara hemşirelerin sosyal haklarına ait yaptığı konuşmada “Toplum sağlığı merkezlerinde aile hekimliği merkezlerinde, ana çocuk sağlığı merkezlerinde, 112 acil istasyonlarında zor şartlarda çalışan arkadaşlarımızın bu gününü candan kutlarım” dedi.
Çaykara “Bütün sağlık hizmetleri, hekimi, hemşiresi, ebesi ve diğer sağlık çalışanları ile bir ekip hizmetidir. Hemşireler ve ebeler bu ekibin en temel unsurlarındandır. Bütün hemşireler haftası haklarının değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması etkili, verimli, duyarlı, modern ve profesyonel bir sağlık hizmeti sunulabilmesinde; omuzlarındaki büyük sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içindedir” dedi.
Kırıkkale Devlet Hastanesi Hemşireleri günlerini kutladı. Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekim Mehmet Öncel, “Biz hemşirelerimize çok önem veriyoruz. Hemşireler sağlık sektörünün olmazsa olmazlarından olup, en fedakâr elemanlarıdır. Onları her zaman takdir eder saygı duyarız. Hepinizin hemşireler gününü kutluyorum.” dedi.


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı