Anahtar Kelimeler:

Türkiye`nin Şampiyonu Bursa

Türkiye`nin Şampiyonu Bursa

Bursaspor, Turkcell Süper Lig`in Şampiyonu Oldu.

 

Bursaspor son hafta mücadelesinde Beşiktaş`ı 2-1 yendi. Fenerbahçe ise Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından, 2009-2010 sezonunun şampiyonu Bursaspor oldu. Anadolu`dan 24 yıldır şampiyon, çıkmıyordu.
Bursaspor, zorlu lig maratonunun sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf olurken Atatürk Stadı`nı dolduran 20 bine yakın seyircinin gözü sahada kulağı ise İstanbul`daydı. Takımını coşkulu bir biçimde destekleyen Bursaspor taraftarları, Kadıköy`den gelen gol haberiyle suskunluğa büründü. Ancak 22`nci dakikada Trabzonspor`un beraberlik golü, hem taraftarı, hem de Bursaspor`u ateşledi. 32`inci dakikada Batalla`nın golünden sonra da statta yeşil meşaleler yakıldı.
İstediği skoru ilk yarıda elde eden Bursaspor, Beşiktaş`ın golü atmasından sonra da coşkusunu sürdürdü. Hakemin 3 dakikalık uzatmanın ardından bitiş düdüğüyle birlikte Ertuğrul Sağlam, çevresindekilere elini ağzına götürerek "sus" işareti yaptı, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sona ermesini büyük bir heyecanla beklemeye başladı.
Bursa’da Yer Yerinden Oynadı
Telefondan maçın bittiği haberi gelince Ertuğrul Sağlam, saha içine koşarak futbolcularıyla kucaklaştı. Taraftarlarıyla birlikte heyecanla maçın bitmesini bekleyen yeşil beyazlı futbolcular, sevinç yumağı haline geldiler. İstanbul`dan gelen maçın bittiği haberiyle de stat bir anda "şampiyon" nidalarıyla çınladı. Bu arada yeşil beyazlı taraftarlar da tribünlerden atlayarak sahanın içine inmeye başladılar. Taraftarların akın ettiği sahada futbolcular, kendilerine sarılan taraftarlarıyla kucaklaştılar. Bir yandan şampiyonluk şarkıları söylenirken bir yandan da konfetiler atıldı, meşaleler yakıldı. Yeşil beyazlı futbolcular, sahaya inen 10 bine yakın taraftarın arasında kısa bir süre kaldıktan sonra koşarak soyunma odasına gittiler.
Fenerbahçe’de Öfke Var
Fenerbahçe`nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu kaybetmesiyle Sarı-lacivertli taraftarlar Şükrü Saracoğlu Stadı`nı bastı. Şampiyonluğu Bursaspor`a kaptıran Fenerbahçe`nin Şükrü Saraçoğlu Stadı`nda `yönetim istifa` tezahüratları yapıldı. Süper Lig`in son haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalıp, Bursaspor`un da Beşiktaş`ı 2 - 1 yenmesiyle şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe`de taraftarlar Şükrü Saraçoğlu Stadı`nda `yönetim istifa` şeklinde tezahüratlarda bulundu. Maçın ardından Bursaspor`un şampiyon olduğunu öğrenen Sarı-lacivertli taraftarlar, tribünlerdeki koltukları da kırarak sahaya fırlattı. Ayrıca bazı taraftarlar koltukları ateşe verdi.
Kırıkkale’de de Sevinç Gösterileri Yapıldı
Fenerbahçe-Trabzonspor maçının bitiş düdüğüyle birlikte Bursaspor’un şampiyonluğunu ilan etmesi Kırıkkale’de de kutlandı. Kırıkkale’deki Bursaspor taraftarları ile Fenerbahçe’nin şampiyon olamamasına sevinen futbolseverler, cadde ve sokakları doldurarak sevinç gösterilerinde bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan taraftarlar, “şampiyon Bursa” şeklinde sloganlar attı. Kutlamalar olaysız bir şekilde son buldu.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu