Anahtar Kelimeler:

Şiir ve Tiyatro Bir Arada

Şiir ve Tiyatro Bir Arada

Kültür Merkezi`nde Saat 20.00`de Şiir Akşamı Var.

 

Tiyatro Şubat kültür etkinliklerine devam ediyor. Genel Sanat Yönetmeni Sezai Yeşilyurt tarafından ‘Yürek Ayvazı’ isimli şiir akşamları düzenleniyor. 17 Mayıs (bugün) Pazartesi günü yapılacak etkinliğe ünlü sanatçı Cemal Safi katılacak.
 
Kültür Merkezinde bugün saat 20.00’de yapılacak etkinliğe tüm Kırıkkale halkını davet eden Sezai Yeşilyurt, 2-2,5 ay gibi kısa sürede Kırıkkale’de 6, ülke genelinde ise 20 önemli programa imza attığını dile getirdi. Yeşilyurt, Kırıkkale’nin sosyal etkinlik bazında çok önemli işlere imza atacağını ve halkı sosyal etkinliklere doyuracaklarını vurguladı. Şiir Akşamları kapsamında tüm Türkiye’ye de program yapacaklarını ifade eden Yeşilyurt, programın içeriğini anlattı.
 
Cemal Safi Geliyor
 
Yeşilyurt “Şiir Akşamları tamamen ayrı ve farklı bir program olacak. Biz Kırıkkale’de bunun ilkini başlatacağız ve devamı gelecek. Diğer illerde de bu ve buna benzer etkinlikler yaparak bunu geliştirmeyi düşünüyoruz. Bu etkinliklerimizde iki ünlü sanatçı getireceğiz. Onlarla birlikte, yerel usta şairlerimiz ve ben ise o yörenin önemli şahsiyetinin veya ün yapmış kişinin hayatını konu olan oyun oynayarak sunacağım. Mesela bu akşam Şair Ahmet Coşkun yönetiminde Türkiye’nin tanıdığı usta Cemal Safi ile geçmişten günümüze şiir sunulacak. Programın içinde ayrıca yerel şairlerimiz Hasan Ulusoy ve Ümit Güzel, unutulmaz eserlerini bizlerle paylaşacaklar. Bende 10-15 dakikalık bir tiyatro oyunu gibi program yapacağım. Bu etkinlikler ülkemizdeki yürekleri acıtan olayların avaz şekline dökülmüş etkileridir. O nedenle adını Yürek Avazı koyduk. Böylece tüm Türkiye’de bu isimle fakat farklı içerikle etkinlik yapacağız” dedi.
 
Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli