Anahtar Kelimeler:

Cemal Safi, Büyüledi

Cemal Safi, Büyüledi

Kırıkkale`ye Gelen Ünlü Şair Cemal Safi İle Muhteşem Gece.

 

Kırıkkale Kültür Merkezi’nde aşkın şairi olarak tanınan ünlü şair Cemal Safi’nin katılımıyla gerçekleştirilen Şiir Akşamı programı, katılanları kelimenin tam anlamıyla büyüledi. Usta şair Cemal Safi, birçok şarkıya can veren şiirlerini ezberinden okuyarak Kırıkkaleli şiir severleri mest etti.
 
Şair Ahmet Coşkun’un sunumu ve tiyatrocu Sezai Yeşilyurt’un skeçleriyle renk kattığı Şiir Akşamı’nın şeref konuğu usta şair Cemal Safi’ydi. Aşkın şairi olarak tanınan ve yazdığı birçok şiiri Orhan Gencebay, Muazzez Abacı, Candan Erçetin gibi sanatçılar tarafından bestelenerek şarkı olan ve listeleri altüst eden eserlerin kaynağı Cemal Safi, gecede ezberinden okuduğu enfes şiirleriyle Kırıkkalelilere şiir gibi bir gece yaşattı.
 
Şiirin Alçakgönüllü Üstadı
 
Programa katılan şiir severlerle sahneden sohbet eden ve onlardan gelen şiir isteklerini geri çevirmeyen, tüm şiirlerini dinleyiciye ve şiire olan saygısından dolayı ilerlemiş yaşına rağmen ayakta okuyan ve kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hiçbir hayranını kırmayan Cemal Safi, alçakgönüllülüğü ile de Kırıkkalelilerin gönlünü fethetti. Şiir akşamında Kırıkkaleli şairlerden Hasan Ulusoy ve Ümit Güzel de kendi şiirlerinden örnekler okuyarak geceye renk kattı.
 
Dakikalarca Ayakta Alkışlandı
 
İki saati aşkın sahnede kalan usta şair Cemal Safi, geceyi yüce Allah’a yazdığı “Kâinatın Ulu İmparatoru” isimli şiirini okuyarak bitirdi. “Bu şiirin üstüne başka şiir okunmaz” diyen Cemal Safi’yi Kırıkkaleli şiir severler dakikalarca ayakta alkışladı.
 
Düşük Katılım Yine Üzdü
 
Programın sonunda usta şaire teşekkür plaketini Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun sundu. Cemal Safi’li şiir akşamını değerlendiren Kırıkkaleli şiir severler, “böylesine önemli bir şair Kırıkkale’ye geliyor, biletler 5 TL’den satılıyor fakat bu salon dolmuyor. Bu durum çok üzüntü verici. Kırıkkale’yi sanattan, şiirden uzaklaştıranlar; bunları unutturanlar utansın. Bu tür organizasyonların devamını bekliyoruz” diye konuştular.
 
 


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı