Anahtar Kelimeler:

Tapu ve Kadastro 163 Yaşında

Tapu ve Kadastro 163 Yaşında

Meclis AKParti Grubu Üyeleri Ziyaret etti

 

Tapu ve Kadastro genel müdürlüğünün kuruluşunun 163 ncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale Belediyesi Meclisi AKParti Gurubu Başkanı Fazlı Güventürk ve Meclis üyesi Erol Tekin Kadastro il Müdürlüğünü ziyaret etti.
        
Şehircilik Gelişiyor
 
Kuruluş yıldönümü münasebeti ile Kadastro İl Müdürlüğüne yapılan ziyarette konuşan Belediye Meclisi AKParti grup başkanı Fazlı Güventürk, Kırıkkale’de yapılan çalışmalar neticesinde şehirciliğin geliştiğini belirterek, “Kadastro, şehir sınırları içerisindeki taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirleyerek hukuki durumlarını tespit etmek ve işlemlerin kesinleşmesi sonucunda Türk Medeni Yasasınca öngörülen tapu siciline tescil ederek hak sahiplerine tapu belgelerini verme işleminin bütünüdür. 3402 sayılı kanuna göre bu görevini yerine getiren kadastronun Kırıkkale il Müdürü Osman Yurtoğlu’nun çalışmalarını yakından izliyoruz. Müdürümüz Kırıkkale’nin şehircilik anlamında gelişmesi ve vatan toprağının her karışının hak ettiği şekilde değerlendirilmesi için büyük çaba göstermektedir. Belediye ve kadastronun birlikte çalışması kentin görünümü ve çok ileri ki yıllarda gelişen durumlara şehrin cevap vermesi için kaçınılmazdır. Kadastro müdürlüğü kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz” dedi.
        
Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
 

Kadastro İl müdürü Osman Yurtoğlu ise, Kadastro çalışmalarının hızla devam ettiğine değiberek,  “kuruluş yıldönümünün 163 nücüsünü kutladığımız bu günde Kırıkkale’nin yönetiminde olan meclis üyelerinin ziyaretinden memnunuz. Kırıkkale valimiz Sayın Hakan Yusuf Güner ile birlikte tüm ilçeleri gezerek arazi çalışmaları yaptık. Bu çerçevede il genelinde kadastro anlamında yapılacak çalışmalara hızla devam ediyoruz. Ayrıca il sınırları içerisinde yapılacak tüm çalışmalarda belediye Başkanlığı ile uyumlu çalışımlarımıza devam ediyoruz. Bu tür bir araya gelmenin bir yılda ortalama yirmi bin kişinin ziyaret ettiği ve tüm vatandaşların bir yolla işlemleri için başvurduğu bir kurum için önemi büyüktür. Ziyaret için koordine ederek selamlarını ileten Belediye başkanı, AKParti il başkanı ve bizzat teşrif eden AKParti Grup Başkanı Fazlı Güventürk, Meclis üyesi Erol Tekin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Haberkale

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı