Anahtar Kelimeler:

Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Çevre İllerde Katıldı

 

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından Bahar Şenliği düzenlendi. Kayseri, Çorum, Aksaray, Kırşehir Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının da katıldığı Bahar Şenliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
 
Türkiye’de Bir İlk
Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından düzenlenen ve Kayseri, Çorum, Aksaray, Kırşehir Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının da katıldığı Bahar Şenliğine, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Peker, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Turgut Barsbay, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okul Müdürü Sami Yanık okul hakkında bilgi verdi. Türkiye’de ilk kez böyle bir organizasyonun gerçekleştirildiğini söyleyen Müdür Yanık “Biz öğrencilerimi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
 
Çocuklar Gururumuz
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ise yaptığı konuşmada “Güzel ülkemizin, 4 güzel şehrinden, her biri farklı kültürel zenginlikleri ile ilimize gelen değerli misafirler, sevgili gençler, sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayım. Eğitim öğretime başladığı günden itibaren Kırıkkale’ye renk getiren ürettiği projelerle ve özverili çalışmalarıyla her zaman ön planda olan Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuz, Türkiye’de ilk kez yapılacak böyle bir şenliğe de öncülük yaparak takdirimizi kazanmıştır” “İlimizde bulunan Hüseyin Kahya YİBO, maddi yetersizlik ve diğer olanaksızlardan dolayı eğitim hakkından mahrum kalan çocuklarımızın bu ihtiyacını karşılayarak, onları eğitime hazırlamaktadır. Yaptığı bu katkıya ek olarak bu tür etkinliklerle de öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışmaktadır.” ifadelerine yer verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Kültür Daire Başkanı Turgut Barsbay ise yaptığı konuşmada “Bu şenlik ilk defa Kırıkkale’de gerçekleştiriliyor. Gurumuz olan çocuklarımız için her şeyi yapıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden renkli gösteriler sunuldu. Ayrıca şenlik cumartesi günü saat 14:00’da uçurtma şenliği ve saat 16:00’da ise Cumhuriyet Meydanında mahalli sanatçıların katılacağı programlarla sürecek.
 


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı