Anahtar Kelimeler:

İlgi Düşük Oldu

İlgi Düşük Oldu

Öğrenciler Becerilerini Sergiledi

 

2009-2010 Öğretim ve eğitim yılının sonuna yaklaşırken her yıl Kırıkkale Üniversitesinde yapılan geleneksel Bahar Şenlikleri düzenlenen törenlerle başladı. Meslek Yüksek Okulu binası önünde başlayan şenliklerin birinci gününde ilginin fazla olmamasına rağmen öğrencilerin el emekleri ve göz nurlarının sergisi büyük beğeni topladı.
Moral Toplanıyor
Bahar şenliklerinin birinci günündeki şenliklere Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Garnizon Komutan yardımcısı Albay Sadık Şaşmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, il müdürleri, Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, , Kırıkkale Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldılar. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ``İlk çağlardan beri bahar aylarının girişinde insanlar kış aylarının getirdiği yorgunluktan ve yorgunluk hissinden arınmak için kutlama şenlikleri yaparlar. Nevruzlar, Bahar bayramları, bunların hem doğuda hem de batı da örnekleri olan bayramlar şeklinde kutlanan günlerdir. Üniversitemiz öğrencileri için bahar ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü 28 hafta boyunca güz ve kış aylarında Üniversiteler yoğun öğretim eğitim süreci içinde, özellikle öğrencilerimiz sınavlar ve yoğun dersler arasında daha fazla yorulmaktadırlar. Bahar şenlikleri ile biz yorucu dönemi şenlikle bitirip daha canlı ve diri olmak üzere öğrencilerimizi motive etmeye sınavlara girmeye hazırlıyoruz. Bu şenliklerle öğrencilerimizin daha canlı daha enerjili olmasını arzuluyoruz" dedi.
Öğrenciler doyasıya eğlendi
Kırıkkale Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin Gaziantep yöresini oyununu sunmalarından sonra Üniversite Bayan karate takımının gösterilerinin yanı sıra şenlik standartları gezildi. Grafik Tasarım, el sanatları, Mobilya ve Dekorasyon sergileri açılışı ile birlikte Resim ve Fotoğraf sergisinin açılışı ile sergiler üst düzey yöneticiler tarafından gezildi. Kırıkkale Üniversitesinin Bahar Şenlikleri kapsamında havai fişek gösterileri ile birlikte ünlü sanatçı Ferhat Göçer, gecede son günlerin sevilen şarkılarını dile getirirken Üniversite stadını tıka basa dolduran Üniversite öğrencileri ve Kırıkkaleliler unutulmaz bir gece geçirmenin mutluluğunu geç saatlere kadar müzik eşliğinde eğlenerek geçirdiler. Sonraki günlerde yapılacak olan programlarda ise defile ve akşam Yağmur gurubu konseri ile devam edecek. Halkın ilgisinin olmadığı şenlikte öğrenciler stres attı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu