Anahtar Kelimeler:

Cami`den Çıkan Cemaat İsrail`e Tepki Gösterdi

Cami`den Çıkan Cemaat İsrail`e Tepki Gösterdi

 

Terörist İsrail
 
Yardım gemilerine saldıran ve 10 kişinin ölümüne neden olan İsrail’e Kırıkkale’de tepki gösterildi. Çarşı Camii’nde ikindi namazından çıkan bir gurup vatandaş cami çevresinde tepkilerini dile getirdi
 
Tepki gösterdiler
Cami cemaati ile birlikte tepki eylemi düzenleyen vatandaşlar “Kahrolsun İsrail” ve “Terorist İsrail” sloganları attılar. Kadınların da yer aldığı tepki eyleminde Filistin bayrakları açıldı. Basın açıklamasında da bulunuldu ve “Terör devleti İsrail, kudurmuşluğunu, kanlı yüzünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Ortadoğu’nun bağrında huzursuzluğun temel kaynağı olan İsrail, insanlık dışı eylem ve katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Saldırı tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilmiştir. Son saldırı İsrail’in yine dünyaya meydan okuduğunu gösteriyor. Bu saldırı İsraillilerin insanlıktan ne kadar uzak olduklarını da gösteriyor” denildi.
 
Dernekten de tepki
İsrail’in yardım gemilerine saldırmasına Kırıkkale’de bir tepki de Anadolu Gençlik Derneğinden geldi. Dernek yönetimi Halk Bank önünde basın açıklamasında bulunarak İsrail’i kınadı ve saldırıya yönelik tepkilerini dile getirdi. Açıklamada İsrail ürünlerinin boykot edilmesi de istendi. İsrail’e karşı gerekli yaptırımların vakit kaybedilmeden yapılması ve yaptırılması istendi. Bu arada, yardım gemisinde Kırıkkale Üniversitesinden bir öğrenci olduğu ve tutuklandığı da bildirildi.
 
 


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı