Anahtar Kelimeler:

Okumanın Yaşı Yoktur

Okumanın Yaşı Yoktur

Kırıkkale Milli Eğitim toplantı salonundaki programda `Ana Kız Okuldayız` projesi kapsamında, Kırıkkale`de okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Kursların düzenlenmesinde öncülük yapan Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Mlli Eğitim Müdürlüğü Kırıkkale okul müdürleri ve öğretmenlere, okuma yazma bilmeyen kadınların bizzat evlerine giderek eğitim veren Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nden 22 öğrenciye teşekkür belgeleri, kursa katılarak okuma yazma öğrenen 283 kadına da sertifikaları verildi.
Kırıkkale`nin, Başkent Ankara`nın hemen yanındaki bir il olmasına rağmen okuma yazma bilmeyenlerin sayısının nüfusa göre yüksek olduğunu belirten Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, ``Bu oranı en aza indirmek için ülke genelinde yürütülen kampanyaların yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi gerekli çalışmaları yapıyor. Bu işte büyük bir gönüllü ordusu da var. Gerek Kırıkkale Üniversitesi olsun, gerekse ilimizdeki okullar olsun bu milli meseleye duyarlılık gösteriyoruz.`` dedi.
Törende, Naciye Pehlivanlı Saran Lisesi Müdürü Aydın Keleş`in 70 yaşındaki annesi Nazeli Keleş`in, sertifikasını almak için sahneye çıktığı anda Vali Hakan Yusuf Güner ile arasında geçen diyalog, salonda bulunanları güldürdü. Vali Güner, `Yaş 70 iş bitmemiş` diyerek Keleş`i tebrik etti.


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli