Anahtar Kelimeler:

Hasan Celal Güzel "Kırıkkale'liyim" Dedi

Hasan Celal Güzel

 

 
Ak Parti Kırıkkale Merkez ilçe Teşkilatının daveti üzerine Kırıkkale’ye gelen Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, Kırıkkalelilere Anayasanın paketinin son durumu hakkında bilgiler verdi. Kültür merkezinde organize edilen konferansa katılan lar arasında Kırıkkale Millet vekili Turan Kıratlı. Kırıkkale AKP.koordinatörü Kahraman Maraş Milletvekili Fatih Arıkan .il AKP il Teşkilatı ile çok sayıda vatandaşların katılımları oldu. Hasan Celal  Güzel, konuşmasına başladıktan beş dakika sonra şeker komasına girdi. Güzel salonu dolduran yüzlerce kişiyi korkuttu.
Havaların sıcaklığından etkilenen Hasan Celal güzel konuşmasını hemen yarıda keserek görevlilerin de desteği ile kültür merkezinin lavabosuna elini yüzünü yıkaması için götürüldü. Güzel lavabodan çıktıktan sonra komadan çıkması için meyve ve şeker yedirildi. Kültür merkezine gelen Hızır acil görevlileri ilk olarak Hasan Celal Güzel’i boş bir yere oturtarak, tansiyonu ölçtüler. Görevlilerin ilk müdahalesinin ardından Güzel, konuşmasına kaldığı yerden devam etti. İşte Güzel’in konferanstaki konuşmasından önemli notlar
Hasan Celal Güzel, tekrar kürsüye çıkarak konuşmasına kaldığı yerden devam etti, Güzel, “Galiba bugün insülini fazla kaçırmışım dikkat etmemişim, salondaki bütün misafirlerden özür diliyorum diyerek konuşmasına kaldığı yerden devam etti.
Türkiye’de 27 Mayıstan günümüze kadar devam eden, yarım asırlık bir darbe dönemi var. Bu darbe döneminde, Türkiye demokrasiye tam olarak geçemedi. Türkiye demokrasisi bir türlü rayına oturtulamadı. Mesele şu idi, Türkiye de demokrat parti iktidara geldikten sonra, 1954 ve 1957 de Demokrat parti açık ara genel ve yerel seçimlerde CHP’ye fark atarak seçimleri almıştı. Cumhuriyet halk partisi solda çöküntü içerisine girmeye başladı. Sandıktan çıkamayınca, sandık dışarı dediler. Zaten bir taraftan da 27 mayısın hatıralarını hala saklıyorlar.
Bu gün memlekette Darbeci generallerin tuvalete gittiği bile takip ediliyor. 1960 herkes kaçacak delik arıyordu, şimdi ise sivil toplum kuruluşları kaçmayı bırakın ön plana çıkıyor. 1960 larda TOBB ve Kızılay dan başka sivil toplum kuruluşu yoktu, bugün binlerce sivil toplum örgütü var. Sivil toplum kuruluşları bazen devletlerin yapamadığını yapar duruma gelmiştir. Bugün Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitiren 9 vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyorum” dedi.
 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli