Anahtar Kelimeler:

Vali Güner Alişeyhliler'in Gönüllerinde Taht Kurdu

Vali Güner Alişeyhliler

 

Sulakyurt Alişeyhli Köyü 6. Bahar Şenliği birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Sultan Tokuş Kültür Derneği tarafından düzenlenen şenlikte Semah gösterilerinin yapıldığı, halayların çekildiği kitapların dağıtıldığı şenlikte Alişeyhliler birlik beraberlik örneği sergilendi.

 

Üst Düzey Katılım

Sulakyurt’a bağlı Alişeyhli Köyü 6. Bahar Şenliğine ev . Sultan Tokuş Kültür Derneği tarafından organize edilen şenliğe Kırıkkale’den, Ankara’dan ve Türkiye’nin bir çok farklı yerinden genler vatandaşlarla  Alişeyhli katıldı. Başta Vali Hakan Yusuf Güner, eşi çocukları olmak üzere, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın,İl encümeni Kadir çakıroğlu, Sulakyurt Belediye Başkanı Ali Şahin, Hamzalı Belediye Başkanı Celal Öcal, il müdürleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, siyasi partilerin yöneticileri ve çevre  köylerin köy dernekleri  Alişeyhlileri yalnız bırakmadılar.

 

Unutulmayacak

Sultan Tokuş Derneği Başkanı Haydar Cömert yaptığı açılış konuşmasında, bu birlikteliğin bir şenlik değil bayram olduğunu belirterek unutulmayacak bir organizasyonun gerçekleştirildiğini söyledi. Vali Hakan Yusuf Güner’in katılımının ve samimi yaklaşımının bu şenliği unutulmaz kıldığını kaydeden Cömert, derneklerin amaçlarının bu yakınlaşmayı ve birlikteliği sağlamak olduğunu belirtti.

Güner şöyle devam etti.

“Burası Anadolu’nun en güzel hasretlerini içinde barından bir yer. Bununla beraber hizmete en fazla ihtiyaç duyan bir bölge. Hizmete olan ihtiyacın fark edildiğinin gösterilmesi, bunun da sizler tarafından bilinmesi için buradayım. Bizim yüreğimizin gönlümüzün sizden farkı olmadığını göstermek için eşimle çocuklarımla geldim. Sizlerin gelenekleri bizlerin zenginliği, Hacı Bektaş da Mevlana da bizim. Hepsi kamil insan olmanın yolunu gösteriyorlar. Kamil insan olmayı 4 kapı 40 makam olarak tarif etmiştir Hacı Bektaş. Hararet nardadır sacda değildir. Keramet hırkada taç da değildir. Ne ararsan kendinde ara. Kudüs`de Mekke`de Hac`da değildir. diyerek kelamı kibarla insanın önemini ifade etmiştir.

Valiye Kitap Hediye edildi

Güner daha sonra Sulakyurt ve bölgesi için Valilik ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şenliğin organizasyonunda büyük emeği geçen Alevi Kültür Dernekleri eski Başkanı Adem Şahin ve yeni dernek başkanı ve yönetimine de çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Güner, program boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şölende bir konuşma yapan Adem Şahin, bu birlikteliği sağlayan Derneğe teşekkür ederek “Bizleri kır çiçekleri gibi bir araya toplayan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Çekilişlerle hediyeler dağıtılan şenlik tam bir birlik beraberlik görüntüsüne sahne oldu. Şenlikte bir konuşma yapan Alevi Dedesi Rıza Ulusoy’un duasının ardından ikramlar gerçekleştirildi .Vali köydeki  çocuklara kitap hediye ederek topluca resim çektirdi.

 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu