Anahtar Kelimeler:

Avrupa Birliğine Girmemiz oylandı

Avrupa Birliğine Girmemiz oylandı

Avrupa Birliği Comenius Projeleri kapsamında Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine gelen 7 ülkeden 38 öğretmen, Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret etti. 

Hediyeler verildi

Okul Eğitimi" alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek amacı ile yapılan Comenius Projeleri kapsamında, İngiltere, İsveç, İspanya, Almanya, Romanya, Portekiz ve İtalya olmak üzere 7 ülkeden 38 öğretmen Kırıkkale’ye geldi. Comenius ortakları ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ederek ülkelerinden getirdikleri, kültürel yapılarını tanıtan film, müzik, kitap, resim ve bayrak gibi hediyeleri takdim ettiler. 

Evet denildi

Ziyarete katılan 7 ülkeden 36 öğretmen, Kırıkkale Valisi Hakah Yusuf Güner’i ziyaret ederek, Kırıkkale hakkında bilgiler aldı. Daha sonra yanlarında getirdikleri, ülkelerine ait hediyeleri Vali Hakan Yusuf Güner’e takdim etti. Hediyelerin içinde İsveç’e ait müzikler ve İsveç balı, İspanya’ya ait tanıtım kitabı, hediyeler bulundu. Güner’de öğretmenlere Kırıkkale hakkında bilgiler içeren kitap ve Kırıkkale’ye ait müzik cd si verdi Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise, yabancı öğretmenlere, Kandiller farklı olsa da ışıklar aynı” dedi. Ayrıca Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Madem Avrupa Birliğinden geldiniz, Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesini onaylıyor musunuz sorusuna ise 36 öğretmenin de parmak kaldırması günün en ilginç ve anlamlı olayıydı. 36 öğretmende bu soruya evet” dedi.

Kırıkkale’yi dünyaya açıyoruz

Kırıkkale’nin gelişmişliğinden de bahseden Güner, “Ayrıca Türkiye’nin başkenti olan Ankara’ya yakınlığı ile Kırıkkale Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Kırıkkale Türkiye için önemlidir. Nedeni ise Türk Silahlı Kuvvetlerine cephane gönderen kurum buradadır. Ayrıca Tüpraş rafinerisi ülkenin ‘30’unun yakıtını karşılamaktadır. İspanya’da Madrid, Portekiz’de Lizbon, Romanya’da Bükreş, İsveç’te Stockholm, İngiltere’de Birmingham, Almanya’da Münih, İtalya’da Roma nasıl gelişmiş ise Kırıkkale’de gelişmişlik adına önemli adımlar atmaktadır. Bunlar zaten hepimiz tarafından biliniyor. Gelişmiş bir yapımız var ve Kırıkkale her alanda iyiye en iyiye gidiyor. Kırıkkale’yi dünyaya açıyoruz. Kırıkkale’yi artık dünya tanıyor” dedi.

Haberkale


 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu