Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Üniversitesi`nde Mezuniyet Coşkusu

Kırıkkale Üniversitesi`nde Mezuniyet Coşkusu

 

Kırıkkale Üniversitesi’nde 2009- 2010 eğitim öğretim yılının tamamlanması nedeniyle mezuniyet töreni düzenlendi. Başpınar Stadyumu’nda düzenlenen  törende üniversiteden mezun olan 2 bin 800 öğrenciye diplomaları verildi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi’nin Türkiye’nin 10 başarılı üniversite içinde yer aldığını söyledi. Üniversitede 10 fakülte, 1 yüksek okul, 5 meslek yüksek okul, 3 enstitü ve 9 araştırma merkezi bulunduğunu açıklayan  Rektör Yıldız, "Kırıkkale Üniversitesi’nde 16 bin öğrenci eğitim görmektedir. Bu davaya 61 profesör, 83 doçent, 213 yardımcı doçent olmak üzere 357 öğretim üyesi ve 571 idari personel hizmet vermektedir. Sunduğu eğitim ve araştırma olanakları ile

seçkin bir yere sahip olan üniversitemiz, 2007 yılında kabul edildiği Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliğinden sonra Dünya Üniversiteler Birliği üyeliğine kabul edilmiştir" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi’nin bilgi yuvası haline geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Yıldız, "Kırıkkale’yi bir üniversite şehri yapıyoruz. Kırıkkale halkının destekleriyle hızla ilerleyen üniversitemiz Ankara’nın yanı başında bir sağlık merkezi olma yolunda da hızla ilerliyor. Bugün 2 bin 800 mezun veren Kırıkkale Üniversitesi gelecekte yapacağı çalışmalar ile adından söz ettirmeye yine devam edecektir" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından diploma törenine geçildi. Rektör Kırıkkale belediye başkanı Kırıkkale Valisi okul birinci ve ikinci ,üçüncüye diplomalarını verdiler. En çok ilgiyi ana okulu öğrencilerin mezuniyet cüppelerinin altında basına poz vermeleri idi.Diploma töreninin ardından mezun öğrenciler hep birlikte kep atıp mezuniyet coşkusunu aileleri ve arkadaşları ile paylaştı. Çocuklarının mezuniyetinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden aileler, eğitimlerini başarı ile tamamlayan çocukları ile gurur duyduklarını belirttiler.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli