Anahtar Kelimeler:

Hurda işçilerinin tepkisi

Hurda işçilerinin tepkisi

 

Hurda işçilerinin tepkisi

 

Müteahhit kaybetti diye iş akitlerine son verilmek istenen 91 işçi `Gerekirse Ankara`ya kadar yürüyeceğiz daha olmazsa açlık grevine gideceğiz` diyor

 

Açıklama yaptılar

Makine Kimya Endüstri Kurumu`na bağlı Kırıkkale Hurda işletmesinde yıllardan beri kaynakçı, kesici olarak çalışan 91 işçinin iş akitlerine son verilmek istenmesi işçileri zor durumda bırakarak işçiler düzenledikleri basın açıklamasında Adalet istediklerini gerekirse Ankara ya kadar yürüyeceklerini ve daha olmazsa açlık grevi yapacaklarını söylediler. Hüseyin Kahya Parkında bir araya gelen Hurda İşletmesi işçileri adına Ramazan Yiğit şunları söyledi: ``Bizler 15 yıldan tutun 23 yıla kadar MKE Hurda İşletmesinde kaynakçı, kesici olarak çalışmaktayız. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale de başka bir müteahhidin işi kazanmasından sonra MKE Kurumu Genel Müdürlüğü bizim aynı iş yerinde çalışmamıza ve başka işçilerin alınmasını istiyor. Şimdiye kadar böyle bir kanun yok yine MKE ye bağlı İzmit Gölcük ve İzmir Aliağa da böyle bir kanun uygulanmazken Kırıkkale de neden uygulanıyor.

 

Durumu anlattılar

Hurda İşletmesini kazanan müteahhit tekrar bizimle çalışmak istiyor ama MKE yöneticileri kesinlikle çalışmamızı istemiyor. Burada bir yanlışlık var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Bu günden sonra bizler işe alınmazsak ne yapacağız sorarız. Hırsızlık mı yapsınlar her birimizin 3`er 4`er hatta 5 çocuğu olan var aramızda, bizler tazminat falan istemiyoruz. Bizler çalışmak istiyoruz. Başbakan bir taraftan işsizliği azaltacağım diyor, bir tarafta ise işte çalışanlar çıkartılıyor. Bu adalet mi!?`` Ramazan Yiğit, kendilerine gerekçe olarak ``Daha önce müteahhit işinde çalışmış işçilerin tekrar çalıştırılmamasını ve başka bir müteahhidin almamasını istiyorlar.

 

Yürüyüş yapılacak

2006 yılında MKE böyle bir kanun çıkardı ve ama şimdiye kadar uygulanmadı ve ilk kez olarak Kırıkkale Hurda İşletmesinde uygulanmasına da bir anlam veremedik. Bizler işi çok iyi yapıyoruz ve yeni işe alınacaklar bu iş den anlamayacak. Yani olan bize olacak. Bu durum karşısında bizler açlığa mahkum olacağız çoluk çocuğumuzla. Bunun içinde işe alınmamamız karşısında Ankara’ya kadar yürümeye ve gerekirse ailelerimiz, çoluk çocuğumuzla açlık grevi yapacağız.`` MKE Kurumu yetkilileri ise, ``Bir müteahhit de çalışan işçilerin ikinci bir müteahhit değişmesi ile çalışanların değiştirilmesi konusunda bir madde eklenmiştir. Eski işçilerin işe alınmalarının söz konusu değildir,`` diyor.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli