Anahtar Kelimeler:

Pitpull Köpekleri Toplanıyor

Pitpull Köpekleri Toplanıyor

İçişleri, Çevre ve Tarım bakanlıkları ‘pitbull’ avı başlattı. Vali`liklere genelge gönderen 3 bakan`lık, pitbull ve benzeri yırtıcı köpeklerin toplanmasını, dövüştürülmemesini ve internet üzerinden satışının yasaklanmasını istedi.

Sokak ortasında Pitbull saldırısına uğrayarak bedeni paramparça olan vatandaşların başvurusu üzerine “toplatma” kararı alan TBMM Dilekçe Komisyonu’nun üç bakanlığa gönderdiği “harekete geçin” talimatı sonuç verdi.

İçişleri Bakan`lığı, vali`liklere 7 Haziran’da gönderdiği genelgeyle pitbull başta olmak üzere, kanunen üretilmesi ve sahiplendirilmesi yasak olan hayvanların toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi ve bu tür hayvanların internet üzerinden satışı ve dövüştürülmelerinin engellenmesi talimatı verdi.

3 bin 434 TL ceza kesin

Çevre ve Orman Bakan`lığı da üniversiteler ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği’yle temasa geçerek, klinik ve hastanelere getirilen tehlikeli köpeklerin kimlik ve adres bilgilerinin kendilerine bildirilmesini istedi. Valiliklere de yazı gönderen Çevre ve Orman Bakanlığı, yırtıcı hayvanlara el konularak bakımevlerine teslim edilmesi, bu tür hayvan sahiplerine 3 bin 434 TL para cezası kesilmesi talimatı verdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, şunları söyledi:

“Kanuni yasaklar olmasına rağmen uygulamada sıkıntılar vardı. Komisyonumuzun kararıyla bakanlıklar harekete geçti. Pitbull saldırısına uğrayan vatandaşların fotoğraflarını gördüğümde kanım donmuştu. Artık insanlara dehşet veren pitbull benzeri hayvanlar beslenmesine göz yumulmayacak.”

Kırıkkale Vali`liğine gelen genelgeye göre ellerinde pitpull cinsi köpek olan vatandaşlarımızın bir an önce ellerindeki köpekleri Emniyet güçlerine teslim etmeleri gerektiği, aksi takdir`de 3 bin 434 TL para cezası ile cezalandırılacakları bildirildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli