Anahtar Kelimeler:

Şehidimizin Kanı Yerde Kalmadı

Şehidimizin Kanı Yerde Kalmadı

Giresun Dereli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucunda şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz`ın kanı yerde kalmadı.

 Ölü Ele Geçirildi

Giresun Dereli ilçesi Tamdere köyü Kanlıhan mevkiinde arama tarama çalışmasına katılan askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında, teröristler önceden yola yerleştirdikleri mayını uzaktan kumandayla patlaması sonucu Kırıkkaleli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz şehit olmuş, beraberindeki 2 asker ise yaralanmıştı. Bölgede gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde eylemi yapan kanlı teröristler ölü olarak ele geçirildi. Öldürülen teröristin Giresun`da son aylarda gerçekleştirilen eylemlerin sorumlusu olan grubun lideri olduğu belirtendi.

Resmi Açıklama

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, önceki gece saat 21.30 sıralarında istihbarı bir bilgiyi değerlendiren jandarma birlikleri Şebinkarahisar Konak Köyü kırsalında bîr grup teröristle çatışmaya girdi. Çatışmada, 1 terörist silah, teçhizat, örgütsel doküman ve A4, C4 patlayıcı madde ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedilirken, "Ölü olarak ele geçirilen teröristin 26 Nisan 2010 tarihinde Dereli-Şebinkarahisar Karayolunda yola mayın döşemek suretiyle Astsubay Ahmet Eryılmaz`ın şehit olmasına neden olmuştu" denildi.

 

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu