Anahtar Kelimeler:

Tarımsal Destekleri Kat Kat Arttırdık

Tarımsal Destekleri Kat Kat Arttırdık

 

 
 
 
Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, ilçeleri ziyaret ederek, TMO buğday alım merkezlerinde incelemelerde bulundu. Kıratlı, "Ak Parti olarak 2002 yılından bu yana tarımsal desteklemeleri kat artırdık" dedi
 
Görüşmeler yaptı
Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, geçtiğimiz hafta sonu Kırıkkale`nin Keskin, Karakeçili, Balışeyh, Delice, Çelebi ilçeleri ve Çerikli beldesini ziyaret ederek, buğday alım merkezlerinde incelemelerde bulundu. Çiftçilerle sohbet eden Turan Kıratlı, "2002-2010 yılları arasında çiftçi desteklerini kat kat artırarak, çiftçimizi hiç bir zaman mağdur etmediklerini söyledi. Kıratlı, kurak geçen sezonda ise, Kırıkkale`yi afet kapsamına aldırarak, çiftçilerin zararını hafiflettiklerini söyledi.
 
25 milyarlık destek
Beraberinde Balışeyh İlçe Başkanı Süleyman Irmak ve Balışeyh İl Genel Meclis üyesi Selim Aksoy ile birlikte Balışeyh İlçesi TMO alım merkezine gelerek çiftçiler ve ofis yetkilileri ile sohbet eden Turan Kıratlı TMO Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen`den 2010 yılı çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Yoğun yağmurlardan kaynaklanan nem ve kararmaların dışında önemli bir sorun olmadığını söyleyen Belen`e, çiftçilere kolaylık gösterilmesini söyleyen Kıratlı, çiftçilerimiz en yüksek destekleme rakamlarına Ak Parti iktidarı ile ulaştığını belirtti. Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, "köylülerimizin en çok traktör aldığı yıllar, hayvancılığın en çok desteklendiği dönem, ilk mazot desteği, en düşük tarımsal kredinin verildiği ve en fazla çiftçi borcunun silindiği yıllar Ak Parti`nin iktidarda olduğu yıllardır" diyerek, tarım sektöründe toplam da bu yıllarda 25 milyar liralık sadece destek verildiğini söyledi.
 
Sıfır traktör 5 kat arttı
Delice ilçesi ve Çerikli beldelerini ziyaret eden Turan Kıratlı, Delice Belediye Başkanı İhsan Biçici, Delice ilçe başkanı Kudret Altınok ve Delice İl genel Meclis Üyesi Mustafa Öncar ile birlikte TMO alım merkezinde incelemelerde bulundu. TMO Şube Müdürü Muharrem Belen`den Delice Alım Merkezi ve TMO 2010 yılı alım politikaları hakkında bilgiler alan Turan Kıratlı, bu yıl buğday ithalatının bir yıl boyunca yasaklandığını belirterek, çiftçimizin ürününün değerinin korunduğunu söyledi. Bu ve bunun gibi desteklerle her yıl gelişen çiftçimizin modern tarım aletlerini alma ve kullanma oranlarının katlanarak arttığını söyledi. Kıratlı, Ak Parti iktidarı döneminde, borç ve faiz kıskacından kurtulan çiftçilerimizin, traktörlerini yenilemeye başladığını, 2002 yılında 8 bin sıfır traktör alınırken, bu gün bu rakamın 5 katına ulaşıldığını söyledi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli