Anahtar Kelimeler:

"Katil Sefer, kaça sattın evini?"

Kırıkkale de bir vatandaşın evinin bahçesine baz istasyonu kurulmasına sinirlenen mahalle halkı ev sahibini protesto etti

Selim özer mahallesinde  baz gerginliği baş gösterdi. Bir vatandaşın evinin bahçesine baz istasyonu kurulmasına sinirlenen mahalle halkı ev sahibini protesto etti. Olaya tepki gösteren mahalle halkı, bakkal işleten kişiden bir daha alış veriş yapmayacaklarını söyledi.

“Katil Sefer, Kaça Sattın Evini?”

Selim Özer Mahallesi 2339 Sokak`taki Sefer ÇETİNKAYA’ya ait evin bahçesine baz istasyonu direği için temel kazısı yapıldı. Kazıyı gören mahalle sakinleri, kazının yapıldığı evin önünde toplandı. Mahalle sakinlerinden oluşan 100 kişi evin sahibine tepki gösterdi. İstasyonun kurulması halinde kendilerinin, çocuklarının radyasyona maruz kalacaklarını ileri süren mahalle sakinleri "Katil Sefer, kaça sattın evini? Bizim halimiz ne olacak? Ölürüz de buraya bu istasyonu kurdurmayız`` diyerek slogan attı. Mahalle halkı ardından temeli tekrar kapatmaya çalıştı. Olay üzerine mahalleye çok sayıda polis sevk edildi.

Polis, ev sahibi Sefer ÇETİNKAYA’yı olay yerinden uzaklaştırarak gergin ortamı yatıştırmaya çalıştı. Mahalle sakinleri bakkal işleten Sefer ÇETİNKAYA’dan bir daha alışveriş yapmayacaklarını ve bu mahalleden taşınması için imza toplayacaklarını söyledi.

Mahalle Muhtarı Zülfikar ERKOÇ ise, yasal her türlü yolu deneyeceklerini belirterek, mahalle sakinlerinden olay yerini terk etmelerini istedi. Baz istasyonun yapılacağından haberlerinin olmadığını açıklayan muhtar ERKOÇ, mahalle sakinlerinin görüşü alınmadan baz istasyonun yapılmasının uygun olmadığını ifade etti.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli