Anahtar Kelimeler:

Bu Ülkenin DOĞAN Amcalara İhtiyacı Var

Bu Ülkenin DOĞAN Amcalara İhtiyacı Var

Delice İlçesinde öğretmen olarak göreve başlayan ve daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan 60 yaşındaki Doğan Gökkaya, yıllarca biriktirdiği kitap, ansiklopedi, roman, hikâye, gibi yaklaşık 10 bin kitabı ilçedeki kütüphaneye bağışladı.

Bu durumu öğrenen dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay, müdürün bu jestinden dolayı GÖKKAYA`nın isminin Kütüphaneye verilmesini istedi ve kütüphanenin ismi Doğan GÖKKAYA oldu. Kütüphane o dönemden bugüne ilçede ve yörede bulunan bütün köylülerin günlük gelip gittiği bir konuma ulaştı.


Arazisini Üniversiteye Bağışladı

 

GÖKKAYA, geçtiğimiz yıl Kırıkkale Üniversitesi yetkililerine giderek, Delice Merkez’de arazisinin olduğunu ve bunu Üniversiteye bağışlamak istediğini Dönemin Rektörü Ahmet Murat Çakmak’a bildirdi. ÇAKMAK ise bu ilgiden son derece mutlu oldu ve Üniversite Senatosu’nu Delice ilçesine götürerek bağışlanmak istenen arazide incelemelerde bulundu. Araziyi beğenen senato buraya okul yapılmasını kabul etti. Şimdi o binalar yükseldi ve Delice Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü olarak eğitim öğretime açıldı.


Cehaleti Yenersek Ülke Kalkınır
         Kendisini eğitime adayan Doğan GÖKKAYA, “Yeri geldi öz çocuklarıma bile harçlık veremedim. Ama okula giden, servisi kaçıran, kitap alamayan çocuklara maaşımın tamamını verdim ve vermeye de devam edeceğim. Toplum cehaletini yenersek bu ülke kalkınmış olur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün izinden gitmeye çaba gösteriyorum. Her gün, her saat eğitime, mesleğe ilk başladığım ilk günkü gibi hazırım. Eğitim için benden yer istesinler ben yer vermeye, bir eğitim fidanının yükselmesi için, bir çocuğun bir kitap dahi okuması için bütün malvarlığımı vermeye hazırım” diye konuştu. Eğitim gönüllüsü GÖKKAYA, ayrıca ilçede bulunan Kaymakamlık binasının yerini de kendilerinin bağışladığını belirtti. Doğan GÖKKAYA, ayrıca ilçede Türk Hava Kurumu’nun da gönüllüsü olarak yıllarca çalışmış ve bu görevini hale sürdürüyor.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu