Anahtar Kelimeler:

Faciaya Adım Kaldı

Faciaya Adım Kaldı

Zafer Caddesi’nde Resul ÖNER yönetimindeki 55 HR 235 plakalı araç nedeni belirlenemeyen bir şekilde alev aldı. Araç hareket halinde iken yangın çıkması sonucu araç sürücüsü ÖNER aracı bulunduğu yerde durdurarak araçtan indi.Çevredeki esnafların sadece bakarak izlemekle yetindiği olayda hiçbir esnafta ve araçta yangın söndürücü bulunmaması, faciaya kapı açtı.

 

Duyarlı Esnaf Sayesinde Söndürüldü

 

Etraftaki duyarlı bir esnafın koşarak yangın yerine yangın tüpüyle gelmesiyle facianın eşiğinden dönüldü. Ak Parti Kırıkkale il yönetiminde görevli Abdulselam ARVAS isimli vatandaş; “Olay bizim dükkânın hemen yanında oldu, bende o sırada müşteri ile ilgileniyordum bir baktım yangın çıktı. Etrafa baktım hiçbir esnaftan yangın tüpü çıkmadı. Hemen tüpü alarak müşteriyi dükkânda bırakıp yanan arabanın yanına koştum. Allah’tan ki tüp yetti yangını büyümeden söndürdük. Buradan sürücü arkadaşlara sesleniyorum, sadece trafik kontrollerinde, uygulamalarda, ruhsat işlemlerinde tüpe gerek yok. Sürücü kardeşlerimiz artık bir tane de olsa yanlarında yangın tüpü bulundursunlar” dedi. 

Duyarlı esnafın yangın tüpü ile araçtaki yangın büyümeden söndürülürken aracın motor kısmında maddi hasar meydana geldi. Olay yerine 20 dakika sonra gelen itfaiye ekipleri ise araçta takılı olan LPG tüpünü devre dışı bıraktı. Yanan araç, trafik ekipleri ve vatandaşların yardımıyla bir kenara çektirilerek, kapanan yolu tekrar trafiğe açtı.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli