Anahtar Kelimeler:

Minikler Bilinçlendirildi

Minikler Bilinçlendirildi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü hazırladığı ‘Gelecek için şimdi’ ve ‘Bilinçli çocuk güvenli gelecek’ isimli projeler ile kentte okul öncesi eğitim gören öğrencilere ders veriyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Gelecek için şimdi’ ve ‘Bilinçli çocuk güvenli gelecek’ isimli projeler kapsamında eğitim verildi. Proje ile çocuklara, trafik kavramı, yaya geçitleri, kaldırımlar ve servis araçlarının güvenli bir şekilde kullanımı öğretildi.

Projenin amacının ise ‘trafik kültürü ve bilincini oluşturmak, temel trafik kurallarını öğretmek, orta ve uzun vadede trafikte saygı ve hoşgörüyü öğretmek ve kazaların azaltılması’ olarak açıklandı.

BİR SAATLİK DERS
Proje kapsamında Yenimahalle semtinde bulunan Lal Saran Anaokulunda eğitim gören öğrencilere yaklaşık bir saatlik ders verildi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlisi Ekipler Amiri Önder Tellioğlu’nun hazırladığı sunum eşliğinde ders gören öğrenciler, başta trafik lambaları ve yaya geçitlerinin kullanımı olmak üzere birçok konuda bilgi sahibi oldular. Görevlilerin anlattığı konuları dikkatle dinleyen öğrenciler, trafik ışıklarının ve yaya geçitlerinin nasıl kullanılması gerektiğini öğrendiklerini söylediler.
Proje hakkında bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Oğuzhan Ertekin, ‘Gelecek için şimdi’ ve ‘Bilinçli çocuk güvenli gelecek’ isimli projeler kapsamında ilk eğitimi verdiklerini söyledi. Projenin amacını belirten Ertekin, “Projenin amacı, 6-7 yaşları arasındaki küçük çocuklarımızı trafik olgusu ile tanıştırmak, trafikte saygı, hoşgörü ve empatinin ne kadar önemli olduğunu onlara anlatabilmektir.

Bu kapsamda çocuklarımıza, trafik ışıkları ve yaya geçitlerini nasıl kullanacaklarını, emniyet kemerini nasıl kullanacakları konusunda bilgiler verdik. Çalışmalarımıza, Ekim ve Kasım ayları boyunca ilimizde devam edeceğiz” dedi. Okul Müdüresi Yıldız Karabağ Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünün bu çalışmalarından çok memnun kaldıklarını bildirirken bu uygulamanın minik öğrencilerin de beğenisini kazandığını bildirdi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli