Anahtar Kelimeler:

ÇATALOK : SİGARA YASAĞI ESNAFI PERİŞAN ETTİ”

 ÇATALOK :  SİGARA YASAĞI ESNAFI PERİŞAN ETTİ”

         Sigara yasağının çok sayıda kahveci esnafını kepenk kapatacak hale getirdiğini söyleyen Kırıkkale Kahveciler Odası Başkanı Adnan ÇATALOK; konunun çözümü mümkün olduğunu söyleyerek kahveci esnafının bu şekilde perişan edilmesini eleştirdi.

         Gazetemiz Haber Merkezini ziyaret eden Kahveciler Odası Başkanı Adnan ÇATALOK; “ Yaz aylarında vatandaşlar açık mekânlarda sigara içmişlerdi. Bu kısmen de olsa kahveci esnafını rahatlatmıştı. Ancak havaların soğuması ile birlikte kahveci esnafı tekrar zor duruma düştü. Kahveciler odası olarak esnafın bu durumuna bir an evvel çözüm bulunması için yetkililerin konu ile ilgilenmesini bekliyoruz. Oda olarak kısa vadede bulduğumuz çözüm teklifi kahvehaneler içerisinde sigara içilen ve içilmeyen bölümlerin oluşturulmasıdır. Sigara içilen bölümlere izin verilmesi, kahveci esnafının rahatlamasını sağlayacaktır.” Dedi.

Esnaf Bağ-Kur’unu Dahi Ödeyemiyor

            Haberkale’ye yaptığı açıklamada Adnan ÇATALOK; “ Zaten mevcut geçim sıkıntısı nedeni ile vergisini dahi güçlükle ödeyen kahveci esnafı, sigara yasağının devreye girmesi ile Bağ-Kur’unu dahi yatıramaz hale gelerek tamamen perişan olmuştur.” şeklinde açıklamada bulundu.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı