Anahtar Kelimeler:

Sağlık Bakanlığı Kararları Bile Hiçe Sayılıyor..

Sağlık Bakanlığı Kararları Bile Hiçe Sayılıyor..

Gazetemiz Muhabirlerinden Hüseyin TANIR’ın 2 Ağustos 2010 tarihli “SAĞLIK BAKANLIĞI OLUR VERDİ” başlıklı haberinde “ Kırıkkalemizin Millet Caddesi üzerinde bulunan AŞKIN PETROL ile AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’nin yasa ve yönetmeliklere aykırı olmak üzere birbirilerine yakın mesafede bulunması kamunun can, mal ve çevre güvenliğini tehdit etmekte” olduğu belirtilmişti.

Yine aynı haberde belirtilen yerde 2002 yılından beri akaryakıt ve LPG istasyonu işletilmekte iken; yasalara aykırı bir mesafede Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapım ve çalışmasına izin verilmiş olmasının sorumluluğunun önemine dikkat çekilmişti.

Haberkale ailesi ve muhabirimizin gösterdiği hassasiyet neticesinde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü konu ile ilgilenerek gereğinin yapılması yönünde adımlar attı. Nitekim Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “ Mer’i mevzuatında LPG istasyonu ile hastane arasındaki uzaklık açısından getirilen hükümlerin hasta tedavi edilen sağlık kuruluşu olması sebebiyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için de uygulanması gerektiği”ni bildiren yazısı ilgili kurumlara tebliği edildi.

Haberkale ailesi; Sağlık Bakanlığı’nın bu adımını doğru ve yerinde bir karar olarak değerlendirmekle birlikte; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin LPG istasyonuna uygun olmayan mesafeden kaldırılması hususundaki gelişmeleri takip ederek, Kırıkkale halkı ile paylaşmaya devam edecektir.

Kanunsuzluğa Devam…

Bu olaylarla ilgili kamuoyunu ve yetkilileri gerektiği şekilde uyarmamıza rağmen aynı yer ve aşağı yukarı aynı mesafede Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılmaya kalkılıyor. Yani kanunlar hiçe sayılarak suç işlemeye devam edilmektedir. Yakında hizmete açılacak olan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin de kanunlara aykırı olarak LPG istasyonu yakınına açıldığı kamuoyunun bilgisine sunulur.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu