Anahtar Kelimeler:

Gençlere Avrupa Fırsatı

Gençlere Avrupa Fırsatı

Kırıkkale Dem otelde Avrupa Bilgilendirme ağı Eurodesk’in fırsatlar toplantısı beş yabancı ülke ve Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden katılan 60 gençle yapıldı.

Avrupa Bilgilendirme Ağı EURODESK`in Türkiye Resmi Temas Noktası olan S&G Sistem ve Jenerasyon Derneği, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi İşbirliği ile EURODESK Türkiye Genel Koordinatörü olan Türk Ulusal Ajansı`nın desteği ile "Gençler için Avrupa`nın Sunduğu Fırsatlar ve Eurodesk" konusunda Dem Otelde toplantı düzenlendi. Toplantıya yoğun ilgi sonucu planlananın çok üzerinde katılım oldu.

Toplantıya Kırıkkale Üniversitesi, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisli, İnşaat Mühendisliği Öğrencileri, Öğretmenler, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Yunanistan, Macaristan, Romanya, Fransa ve İspanya’dan gençler katıldı.
S&G yönetim kurulu başkanı Gürkan Akçaer,”AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı  EURODESK’in
amacı gençlere Avrupa Fırsatları ile ilgili güvenilir ve doğru bilgiyi sunmaktadır.

Eurodesk; Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Aktarım Ağıdır. Gençlere Avrupa`nın sunduğu Fırsatların; Gençlere ücretsiz soru yanıtlama ve yardım hizmetleri,  Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,  Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,  Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,  Kaynak materyallerin basılması ve dağıtımı hizmetleri,  Gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması gibi bilgi aktarım ağı ve bu hizmetlerin sunulma yöntemlerini tanıttı.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı