Anahtar Kelimeler:

KIRATLI, Çalışmalarını Basına Yerinde Anlattı

KIRATLI, Çalışmalarını Basına Yerinde Anlattı



        AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Milletvekilliği döneminde Kırıkkale’de yapmış olduğu çalışmaları yerinde anlattı.KIRATLI, bir ilki gerçekleştirdi. Bir otobüsle kiralayarak Kırıkkale’de yerel ve Ulusal basın temsilcileri ile  İlçe, İlçe kasaba, kasaba gezerek yaptığı icraat yerinde basına tanıttı.

Yolun Açık Olsun Türkiye’m

         KIRATLI, 22 Temmuz 2007’den bu yana kamu ve özel sektör olmak üzere 120 proje başlatıldığını, tamamlandığında toplam 8 milyar dolarlık bir yatırımının yanı sıra 10 bin kişilik bir istihdamın gerçekleşeceğini kaydetti. Kıratlı, “Yolun açık olsun Türkiye’m” dedi.

8 Milyar Dolarlık Yatırım22 Temmuz 2007’den bu zamana kadar 100 adet kamu, 20 adet özel sektör olmak üzere toplamda 120 proje başlatıldığını ifade eden Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kırat’lı Başlatılan projelerin 4 yıl sonra tamamlanacağını ifade etti.

 İlk Durağı Şehir Merkezine Yakın Yapılan Yatırımlar

         Kırıkkale’de 5 tane yeni hastane projesinin başlatıldığını söyledi. Kıratlı, “Diş hastanemiz kısa sürede bitirilerek hizmete girdi. 200 yataklı tıp fakültesinin kaba inşaatı ise hummalı bir şekilde devam eden çalışmalar sonunda tamamlandı. 300 yatak kapasiteli Yüksek İhtisas’ın bahçesinde yeni hastane temelini de atmış bulunuyoruz. Ayrıca Arpalık çukurunda 200 yataklı yanık ve kanser araştırma hastanesinin inşaatı da hızla devam ediyor” dedi. MKEK’de ilk defa tren tekerlekleri ve monoblok fabrikası kurulduğunu ifade eden Kıratlı, İtalyan Oto Melara firması ile MKEK arasında üretim ve pazarlamada işbirliği anlaşması yapıldığını ve siparişlerin şimdi den alındığını söyledi. Kıratlı ayrıca Kale grubu alt taşeron MKEK’da ilk defa dürbünlü tüfek üretimi için çalışmalarına başladığını belitti.

Kızılırmak’a 400 Milyon Dolarlık Yatırım

         Akarsu ve barajlara yönelik yapılan projeleri de tanıtan Kıratlı, “Keskin barajı ihale edildi ve inşaatı devam ediyor. Sulakyurt barajı ihale sürecinde olup Akçakavak barajının ihalesi de yapılmış durumda. Karaahmetli Beldemizde ayrıca tabiat parkı yapıyoruz. Ödeneğin gelmesiyle birlikte çalışmalar start alacak. Kızılırmak içinde 22 kilometre uzunluğunda yatak ve çevre düzenlemesi başladı. Kısacası yeşil vadi projesi hayata geçiriliyor. Kızılırmak’a yaptığımız yatırımın bütçesi toplam 400 milyon dolardır” dedi.

         Lojistik Köy Kuruluyor, Yollarımız Tamam Kıratlı; “Hayvan Barınağı hizmete girdi. Yahşihan’a lojistik köy kuruluyor. Keskin girişine köprülü kavşak ihalesi yapıldı. Kırıkkale girişine ise çok katlı kavşak çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Karadeniz-Kulu duble yolu ihale edildi. Çerikli-Keskin-Çelebi güzergâhının 1. devlet yolu olarak ihalesi yapıldı. Sulakyurt-Çankırı bağlantı yolu çalışmaları başladı. Hızlı tren inşaatı devam ediyor. Ankara-Karakeçili-Kırşehir yolu yüzde 90 bitti. Sulakyurt ve Delice kapalı cezaevleri hizmete girdi. Keskin’e 700 kişilik kapalı ve açık ceza evi yapılmasının çalışmaları ise başlamış bulunuyor.

Eğitime Tam Destek

         Keskin’e 500 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor. Otel 318 satın alınarak 500 kişilik öğrenci olarak hizmete girdi. 3 Fakülte kuruldu. Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli yapılması çalışmaları başladı. Adalet meslek yüksekokulu hizmete girdi. Delice Meslek Yüksek Okulu açıldı. Veterinerlik Fakültesi yapılıyor. Fen Edebiyat Fakültesi’nin yapımı tamamlandı. 1000 kişilik Polis Meslek Yüksekokulu kaba inşaatı bitti. Çelebi, Karakeçili, Bahşılı, Yahşihan, Balışeyh İlçe Emniyet Müdürlüğü binaları yapılıyor. Yahşihan hükümet konağı kaba inşaatı bitti.

Tarihimizi Koruyoruz

         Kültür parkına huzurevi yapılıyor, programa alındı. Nur Camii inşaatı devam ediyor. Köprüköy höyük kazı çalışmaları başladı. Keskin sulu mağara yeraltı şehrinin turizme kazandırılma çalışmaları başlatıldı. Keskin’deki tarihi yapıların restorasyonunun yapılarak; Beypazarı-Safranbolu evleri gibi turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Çelebi TOKÎ konutları bitti. Yahşihan`da 450 adet sosyal konut inşaatı devam ediyor. Yahşihan Hacıbey`de fakirlere yönelik 448 adet konut yapımı olacak.

         Maden Rafinerisi Hayat KatacakKırıkkale elektrik üretim merkezi oluyor. 5 holding doğalgaz çevrim santrali kurma çalışmalarına başladı. ( Çalık Grubu, Prokon Grubu, Eser Holding, Gama, Fer). Ruhsat almış 235 madenciye mektup yazılarak yatırım için davet edilmiştir. 4 tanesi yatırım kararı aldı. Yıldızlar Holding tarafından Delice Tavaözü`nde kurulacak bu tesiste, ilk etapta 3 milyar dolarlık yatırımla 4 bin 500 kişi istihdam edilecek. Proje tamamlandığında ise 8 milyar dolarlık yatırımla 10 bin kişi çalışacak. Alçı fabrikası, Yahşihan`da hizmete girdi. Çelebi`de Niğtaş Kalsit Fabrikası bitti, hizmete girdi. Yukarı Mahmutlar’da, Kafdelen Yapı Elemanları hizmete girdi.

Çağrı Merkezi Kuruluyor

         Ali Bayramoğlu`nun, Kimyevi Ürünler Fabrikası hizmete girdi. Keskin Organize Sanayi`de, Pekmez Fabrikası inşaatı devam ediyor. 2. Organize`de Torna Fabrikası inşaatı bitti, hizmete girecek. Çağrı Merkezi açılıyor. Türk Telekom ASSİST A.Ş` nin çağrı merkezi kurma çalışmaları devam ediyor. Delice Kemik Fabrikası üretimini sürdürüyor Dünya ülkelerine ilaç ve Kimyasal  hammadde satıyor. Yahşihan`da Tunçlar Kuruyemiş Fabrikası yapılıyor. 2. Organize sanayinin altyapı ihalesi bitti. Çerikli Denizbank kuruldu. Moda Life ek fabrikası yapılıyor. Burada 900 kişi çalışacak. Azizoğulları paketleme fabrikası yapılıyor. Bahşili ve Keskin’e tekstil fabrikaları kuruluyor.

         Karayollarınca Çalışma Başlatılan Yerler Irmak-Eski Kalecik Yolu bağlantısı İçin Kızılırmak Köprüsü altından geçecek bir bağlantı yolu yapılması talebi ile ilgili çalışmalar, DSİ. 5. Bölge Müdürlüğü`nden izin alınması halinde başlayacak. Yıldırımlar Petrol karşısında oluşan ve ana yolun kapanmasına neden olan Heyelanın yarmanın payelendirilmesi çalışması başladı. Kalecik Kavşağı ile Kırıkkale arasında orta refüjün ağaçlandırılması ile ilgili Bakım Başmühendisliği, ağaçlandırma ihalesini yaptı. İhalenin sonuçlanmasını müteakip çalışma başlayacak. Organize Sanayi Dönel Kavşağının yapılması ile ilgili proje hazırlanmaktadır.

Yolumuz Açık Olsun

         Balışeyh TOKİ ve Meslek Yüksek Okulu için alt geçitli kavşak çalışması başlamıştır. Balışeyh`te Yaya üst geçidi için etüt çalışmalarına başlanmıştır. Balışeyh Sulakyurt yolunun yapımı 2011 yılı için yapım programına teklif edilecek. Sulakyurt İlçesinin yeni bir güzergâhla Ankara-Çankırı yolunun bağlantısının yapılması çalışmaları başlatıldı. Büyükyağlı varyantının çıkışına alt geçit yapılması çalışmaları ve yapılmakta.Milletvekili Turan Kıratlı, Milletvekilliği döneminde Kırıkkale’de yapmış olduğu çalışmaları,

 

19 yerel ve ulusal basın mensuplarına tek tek. Yerlerini ve tesislerdeki yöneticilerle tanıştırarak bir gün boyu icraatlarını tanıttı.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı