Anahtar Kelimeler:

Geleceğimiz Satılıyor

Geleceğimiz Satılıyor

Kırıkkale`de değerli taşlar ve madenlerin kullanımı konusunda Kırıkkalelilerin haricinde bir çok kişinin yer satın alarak buraları ruhsatlandırdığı öğrenildi

Herkes var

Aralarında Amerikan, Fransız ve Alman firmalarının da yer aldığı bir çok şirket Kırıkkale’nin bazı bölgelerinde mermer, granit ve alçı taşı çıkarmak için yer satın almış durumda. Yerli firmaların da granit ve alçı taşı için yer satın aldığı öğrenildi. Keskin, Çelebi ve Köprüköy civarında “Gelin Kayası” olarak bilinen bölgede yerlerin ruhsatlandırıldığı kaydedildi. Buradaki taşların çok değerli olduğu da bildirildi. Kaya olarak görünen yerlerin aslında çok değerli granit taşları olduğu vurgulandı. Keskin’e fabrika kuran bir İstanbul firması, adı geçen yerden çıkardığı granit taşlarını İstanbul’a götürüp belediyelere satıyor.

 

Kırıkkaleli yok

Bir başka firma ise yine bu bölgeden çıkardığı taşları Türkiye genelinde asfalt şantiyeleri ile belediyelere Arnavut Kaldırımı Taşı olarak satıyor. Bütün bu çalışmalar içinde Kırıkkaleli hiçbir firma yok. Türkiye genelinden Samsun, Niğde, Mardin, İstanbul gibi illerden gelerek buraya yatırım yapıp, buradaki değerli taşları işleyerek satan çok sayıda firma bulunuyor. En az yatırım yapan ise 5 trilyona yakın yatırım yapmış durumda. Kırıkkalelilerin de değerli taşlar ve madenlerine sahip çıkmaları isteniyor. Değerli madenlerin kimisi şu anda işleniyor ve satılıyor, kimisi ise işlenmeyi bekliyor. İleriki dönemlerde bazı yerlerde daha çalışma yapılacağı bildiriliyor.

 

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu