Anahtar Kelimeler:

Farklı Yöntemler Uyguluyorlar

Farklı Yöntemler Uyguluyorlar

Daha önceleri Kırıkkale‘de çok sık duymadığımız dolandırıcılık hadiseleri son zamanlarda artış göstermeye başladı. ATM önlerinde emekli maaş günlerinde dolandırılan insanların üzüntü veren şikâyetlerine daha sık rastlanır oldu.

Kendilerini emniyet görevlisi veya sağlık görevlisi gibi tanıtarak insanların cüzdan, kimlik ya da kredi kartı gibi eşyalarını alıp kaçanlar, evlere sağlık kontrolü envanter çalışması yapmaya gider gibi girerek para veya ziynet eşyası çalanlar ve daha akla hayale gelmedik türden yöntemler…

    Emniyet Güçleri Sıkı Takipte

Emniyet güçleri sürekli takip ve yakalamalarda bulunmakta ve ciddi oranda artış olmasını engellemekte. Ancak son zamanlarda artan ekonomik sıkıntıların da etkisiyle sosyal dejenerasyon giderek yaygınlaşmakta ve suç oranlarında artış görülmektedir.

Kırıkkale’mizde son günlerde iki farklı dolandırıcılık hadisesi daha yaşandı. Almanya`da Kırıkkale’ye izinle gelen K.Ç. isimli vatandaş, belediyeye emlak borcunu yatırmaya gitti ve dolandırıldı. Olay şu şekilde meydana geldi. K.Ç. isimli vatandaşa, belediye binasının girişinde bekleyen bir şahıs nereye gittiğini sordu. K.Ç. ise emlak borcunu yatıracağını söyleyince, şahıs "Ben emlak servisinde memurum kemliğini ver gidip bakayım dedi" K.Ç. ise kimliğini verip görevliyi beklemeye başladı. 15 dakika sonra yanına elinde bir dosya ile gelen görevli; "Senin daire tarla gözüküyor, kat ittifakı yok, bin lira borcun çıkıyor, yakında af gelecek sen bana beş yüz lira ver ben af çıkınca yatırır hallederim” diyor. K.Ç. ise beş yüz lira para  verip görevlinin numarasını alıp ayrılıyor. İki saat sonra görevliyi cep numarasından arayıp konu hakkında bilgi almak isteyince dolandırıldığını anlayıp polise müracaat ediyor. Emniyet birimlerinin yaptığı çalışmada K.Ç.’yi dolandıran şahsın, belediyeden işten atılan H.F.U. isimli şahıs olduğu tespit edildi.

         Diğer dolandırıcılık hadisesi ise Çullu`dan Kırıkkale’ye gitmek için girişte
minibüs bekleye karı koca yaşlı bir ailenin başına geldi. Alınan bilgilere göre; minibüs beklerken yanlarına, içerisinde biri bayan iki kişi bulunan bir araba geldiği, Kırıkkale’ye gittiklerini gideceğiniz yere sizleri bırakalım diyerek arabaya aldıkları, arabada bulunan başı örtülü bayanın yaşlı kadına, “sizin oralarda fakir var sa sana biraz para vereyim onlara ver sevap işleriz” diyerek bir bez parçasını yaşlı kadının çorabının içine koyduğu öğrenildi. Yaşlı kadın Kırıkkale’ye gelince çorabının içindeki bezi kontrol edince içinden beş lira para çıkmasına rağmen evden çıkarken üzerine aldığı 500 TL paranın olmadığını anladı. Dolandırıldığını anlayan yaşlı aile polise şikâyette bulundu.

 

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli