Anahtar Kelimeler:

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

                 Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Bediha TÜRKYILMAZ Organlarını bağışlayarak herkese örnek bir davranış sergiledi. Cumhuriyet Meydanında organ bağışına yönelik yapılan etkinliğe katılan TÜRKYILMAZ organ bağışının önemine dikkat çekti.

                “Organ bağışının önemini sağlıklıyken anlamıyoruz. İhtiyaç duyulmadığı sürece bu konunun farkına varmıyoruz.” diyen TÜRKYILMAZ böbrek nakli, karaciğer nakli için sırada bekleyen çok sayıda insanın bulunduğunu ve bunların önemli bir kısmının küçük yaşta olduklarını söyledi.

                Organ bağışı hastanelerde ilgili birimlerin oluşturulacağını söyleyen İl Sağlık Müdürü;                            “ Öldükten sonra organlarımızın birilerine hayat vereceğini bilmek çok kutsal bir şey. Bu bizim kutsal kitabımızda da var” diyerek Maide Suresi 32. Ayete dikkat çekti.

                Sorularımızı yanıtlayan İl Sağlık Müdürünün Kırıkkale’de organ bağışı oranları ile ilgili olarak şunları söyledi : “ Kırıkkale 81 ilimiz içerisinde organ bağışı konusunda en son sırada gelen birkaç ilden biri maalesef. İlimizde 127 organ bağışlayan var. Bu sayı diğer illerde binlere ulaşmış. Bu sayıyı çoğaltmak için halkın duyarlığını arttıracak faaliyetleri projelendirerek gerçekleştirmeye çalışacağız. Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Daha neyi bekliyoruz diyorum. Bir umut, bir hayat diyorum”…



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli